Willem Leijgraf
Willem Leijgraf Glory 6 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Wie wordt de volgende tegenstander van Glory-koning Rico Verhoeven?

Hij is al bijna zeven jaar de onverslaanbare Glory kampioen en bewees na een tussenjaar nog steeds ver boven de competitie te staan. Rico Verhoeven heeft een nieuwe uitdaging nodig, maar welke tegenstander kan hem die geven?

Glory 77 is alweer ruim een maand geleden en er is weinig nieuws over het volgende evenement. Waar menig fan vooral naar uitkijkt is het volgende gevecht van de King of Kickboxing, die ongetwijfeld veel belangstelling zal trekken. De vraag is alleen nog tegen wie dit gaat zijn.

3 mogelijke tegenstanders voor Rico Verhoeven

1. Jamal “Goliath” Ben Saddik

De onbetwiste nummer 1 uitdager in de Glory heavyweight divisie is Jamal Ben Saddik. Hij en Verhoeven zouden eigenlijk tegenover elkaar staan tijdens Glory 77, maar een blessure gooide roet in het eten voor de Belgische Marokkaan.

De 2,05 meter lange vechter stond in 2018 voor het laatst in de ring en wacht sindsdien op een derde partij tegen de Glory heavyweight kampioen. Ben Saddik won tien jaar geleden van Verhoeven toen beide heren nog aan de start van hun carrière stonden.

Krijgt Saddik alsnog een kans tegen Verhoeven?

In 2017 nam Verhoeven zijn revanche met de heavyweight titel op het spel. Ben Saddik rekende in het jaar 2018 af met zijn titelconcurrenten en kroonde zich dat jaar zelfs tot winnaar van het heavyweight toernooi. In de finale won hij van Adegbuyi (de man die Badr Hari versloeg) door hem in de eerste ronde KO te slaan.

Kortom: Jamal ‘Goliath’ Ben Saddik is, ondanks zijn inactiviteit, klaar voor zijn derde partij tegen Verhoeven en lijkt gezien zijn recente resultaten de meest logische tegenstander.

2. Benjamin “The Gentleman” Adegbuyi

De man die voor elkaar kreeg wat Rico Verhoeven niet voor lukte, staat ook hoog op het lijstje. Benjamin Adegbuyi versloeg tijdens Glory 76 tegen alle verwachtingen in Badr Hari, de rivaal van Verhoeven, en deed dat op spectaculaire wijze. De teamgenoot van Verhoeven, bijgenaamd The Gentleman, was alles behalve een gentleman voor de Nederlands-Marokkaanse vechter en brak Hari’s neus in de tweede ronde.

De vechter van Roemeense komaf gooide hoge ogen met zijn prestatie in december 2020, maar was té gretig op een rematch tegen zijn trainingspartner. Adegbuyi stond in 2015 twee keer in één jaar tegenover de King of Kockboxing. Tijdens de eerste ontmoeting hielden beide heren het vijf rondes vol. De tweede ontmoeting was kort, maar krachtig. Verhoeven sloeg Adegbuyi binnen drie minuten al knockout.

Grootste gevaar voor Verhoeven komt uit eigen hoek

Weinig reden voor een derde partij, zou je zeggen, maar de Roemeen heeft zichzelf ontwikkeld. Sinds 2015 vecht Adegbuyi in dezelfde gym als Verhoeven, wellicht onder het motto: “If you can’t beat them, join them” en versloeg hij 13 van zijn laatste 15 tegenstanders, waaronder dus ook Badr Hari en Hesdy Gerges.

De Adegbuyi uit 2015 is dus absoluut verleden tijd. Met zijn spectaculaire overwinning op Hari bewees hij klaar te zijn voor een titelgevecht tegen Rico Verhoeven. In welke hoek coach Dennis Krauweel zal staan is dan de grootste vraag.

3. Badr “Bad Boy” Hari

Hij is een absolute legende binnen de sport, maar kwam pas aan het einde van zijn carrière in beeld bij Glory. Badr Hari verloor zijn laatste partij tijdens Glory 76, maar gooide hoge ogen door het Rico Verhoeven behoorlijk lastig te maken. Er is nog genoeg uit te vechten tussen de twee grootste namen in de sport, dus ook reden genoeg voor een nieuwe ontmoeting tussen Verhoeven en Hari.

De grootste drijfveer voor een nieuw gevecht tussen Verhoeven en Hari is natuurlijk geld. Een derde gevecht, hoe verdiend of onverdiend, zal massale aandacht en dus ook veel geld opleveren. Niet alleen voor de organisatie van Glory, maar ook voor Hari en Verhoeven zelf. Daarnaast was het optreden van Hari tijdens de vorige twee ontmoetingen van hoge kwaliteit, maar gooide blessures roet in het eten.

De man die Verhoeven al bijna versloeg

Tijdens het tweede gevecht was Hari bijvoorbeeld aan de winnende hand en wist Verhoeven twee keer na de grond te werken. Iets wat geen enkele vechter ooit was gelukt. Hari moest uiteindelijk opgeven door een voetblessure.

De rivaliteit zal Glory veel geld in het laatje brengen, maar dat kan een stuk meer zijn als er weer publiek bij evenementen toegestaan is. Rico versus Hari 3 is ongetwijfeld een partij die hoog op de verlanglijst staat van de organisatie en bij fans. Maar ook Hari en Verhoeven zelf zullen zich willen bewijzen tegenover elkaar. Deze tweestrijd is nog niet voorbij.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.