Robert Kroes
Robert Kroes Geld & Carrière 6 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De koersverwachting #1: beleggen in week 10 (vanaf 8 maart)

Veel mensen beleggen als hobby. Daarom bekijken ze graag in het weekend de gebeurtenissen van de voorgaande week en gaan ze op zoek naar de koersverwachting voor de komende week. Vanaf nu heb je nog maar één stop nodig. Vanaf vandaag publiceren wij de koersverwachting voor aandelen, opties, goud, (crypto)munten en andere beleggingen.

Zoals wij vorige week aankondigden publiceren wij vanaf nu elke zaterdag de koersverwachting als hulpmiddel bij het doen van onderzoek naar jouw investeringen.

Koersverwachting AEX aandelen week 10

Voor de komende week zien we op beurskalender de publicatie van jaarverslagen genoteerd. Ook verwacht men diverse cijfers van banken en het centraal planbureau waarin de faillissementen over februari 2021 naar voren komen. Uiteraard is de verwachting dat Corona invloed zal hebben en er is geen indicatie dat de cijfers grote verrassingen laten zien.

Ervan uitgaande dat dit zo is verwachten we dat de positieve trend van de afgelopen weken doorzet. De meeste analisten laten long-posities zien. Op basis van de markttrends is het sentiment sterker dan op basis van de technische analyses van de aandelen uit de AEX. Opvallend is dat zowel bij de trends als bij de technische analyses Ahold als verkoopadvies gegeven wordt.

Koersverwachting Index-opties

Om een gevoel te krijgen bij de verwachting voor de internationale beleggingsmarkt voor de komende week bekijken we de index-opties van Amerikaanse, Braziliaanse en Japanse indexen. Deze geven op dit moment alle een verkoopindicator,  met uitzondering van de Engelse FTU1-index.

Vooruitblik obligaties week 10

De staatsobligaties voor de komende week geven een wisselend beeld. De Nederlandse staatsobligaties op korte termijn (tot 2 jaar) laten een ‘verkoop’ indicator zien, terwijl de obligaties op lange termijn juist koopsignalen laten zien

Koersverwachting goud en olie week 10

De olieprijzen stijgen en daarmee wordt de oliesector als een welkome investering gezien. De verwachting voor zowel olieaandelen als de olieprijs zelf is positief, met uitzondering van de markt voor biogas.

De goudmarkt kent juist een negatieve koersverwachting. De inflatiecijfers voor Amerika zijn lager dan gedacht en ook het interview van FED-voorzitter Powell met de Wall Street Journal is niet goed gevallen. Waar de aandelenkoersen deze dip snel verruilden zijn de vooruitzichten voor goud naar aanleiding van deze fundamentele factoren minder interessant.

Koersverwachting (crypto)munten week 10

De reguliere valutaopties laten op basis van de voortschrijdende gemiddelden allemaal negatieve signalen zien ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Dit geldt ook voor de Euro. Op de cryptobeurzen zien we ook een negatief sentiment. Toch lijkt het weekend voor een ommekeer te zorgen, waar men de komende week van kan profiteren. Dit leggen we uit in de uitgebreide koersverwachting voor de cryptomarkt op WANT.nl.

Zelfs een aap kan beleggen: beursgorilla Jacko verslaat de markt

Zoals je ziet lopen de verwachtingen nogal uiteen en is er veel te onderzoeken als je rendabel wilt investeren. Daarom is het natuurlijk de vraag of investeren wel iets voor jou is. Met deze 5 checks weet je dat direct.

Meer weten over investeren?

De bijdragen ‘koersverwachting’ en ‘achter de koersverwachting’ komen tot stand in samenwerking met onze onafhankelijke partner koersverwachting.com. Zij bieden elke dag het laatste nieuws over koersverwachtingen en investeringen. In onze rubriek ‘money & career‘ zie je al onze artikelen over geldzaken en werk. Tot slot vind je op WANT.nl dagelijks de laatste updates over Bitcoin en andere cryptocurrency.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.