Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 6 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

De vijf dikste motoren voor 2021: van BMW tot KTM

Het motorseizoen is dankzij het vroege mooie weer al in volle gang. Er is in 2021 geen officiële start van het seizoenin de vorm van de Motorbeurs Utrecht, maar er zijn genoeg parels van motoren op de markt gebracht. Dit vinden wij de vijf tofste modellen in hun categorie. Voor ieder wat wils.

1. BMW R Nine T Urban G/S 2021

Op het segment scramblers is er dit jaar één absolute koning. Dat is de BMW R Nine T Urban G/S. Deze iconische scrambler gaat al wat jaartjes mee, maar lijkt ieder jaar (en vooral dit jaar) gaver te worden. De Urban G/S heeft een heerlijk old school Dakar-design, een robuust Boxer-blok, stijlvolle details en een lijst met opties waar je bang van wordt. De motor is ook in de speciale geel-zwarte ’40 years GS Edition’ te verkrijgen. Meer informatie over de BMW vind je hier.

2. KTM 690 SMC-R 2021

Voor de supermoto-hooligans onder ons is er dit jaar ook een ware parel te verkrijgen, namelijk de KTM 690 SMC-R 2021. De SMC is uitgerust met nieuwe technische snufjes, een 75 pk sterk LC4-blok, krachtige WP-veringen en heerlijke looks. Daarnaast is de SMC-R te customizen. Met deze jongen ben je klaar voor een zomer vol scherpe bochten, wheelies en brandend rubber. Lees hier meer over de KTM 690 SMC-R.

3. Hero Bullit 250

Tussen deze grote jongens bevindt zich ook een kleine maar fijne scrambler, die perfect is voor de A2-rijders onder ons. De Bullit Hero 250 bewijst dat je ook met een kleine motor veel plezier kan beleven. Deze op de vintage cross geïnspireerde scrambler heeft dikke goud-zwarte looks en produceert een sterke 27 pk (19,5 kW). Hiermee scheur je over dijkwegen, pak je shine in de stad en is zelfs de snelweg prima te doen. Hij kost waarschijnlijk nog geen 5.000 euro. Meer informatie over de Hero 250 vind je hier.

4. KTM 1290 Super Adventure S

Kun jij niet kiezen tussen sportiviteit en avontuur? Dan hebben de Oostenrijkse ingenieurs van KTM de perfecte motorfiets voor je ontworpen. Namelijk de KTM 1290 Super Adventure S. Deze 160 pk sterke krachtpatser heeft het design van de welbekende Adventure, maar de snelheid van een Super Duke. Touren op de snelweg is comfortabel, offroad rijden is badass en een dagje TT Assen kan geen kwaad. Deze jongen legt de lat van Adventure fietsen in 2021 bijzonder hoog. Meer informatie over de KTM 1290 Super Adventure S vind je hier.

5. Honda Rebel CMX1100

We houden vast aan het motto ‘voor ieder wat wils’. Ook aan de liefhebbers van Bobbers is gedacht. Met de nieuwe Honda Rebel CMX1100 rijd jij in 2021 met een bijzonder rijk uitgeruste Bobber. Deze 1100 cc sterke cruise-koning is een lust voor het oog en tevens bijzonder comfortabel. Met een krachtige tweecilinder in-lijn, vier verschillende rijmodi, twee opties voor koppeling en een waslijst aan accessoires is dit je favoriete bobber voor 2021. Tevens zal hij een stuk goedkoper zijn dan een Harley. Meer informatie over de Rebel CMX1100 vind je hier.

Meer toffe motoren

Ben jij helemaal gek van custom motoren? Check dan eens onze custom bike-rubriek met wekelijks drie betaalbare parels. De meest recente check je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.