Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Glory 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Badr Hari maakt rentree en begint wraaktocht richting Rico Verhoeven

Kickbokser Badr Hari gaat zijn rentree maken in de ring. De Amsterdammer trekt tijden Glory 78 op 17 juli de handschoenen weer aan. De voormalig kampioen die uitkomt voor Marokko staat die avond in Ahoy Rotterdam tegenover Arkadiusz Wrzosek. De Pool is voor Badr Hari de eerste horde richting een nieuwe gevecht tegen Rico Verhoeven.

Badr Hari kwam eind 2020 voor het laatst in actie. Op 10 december ging hij in Rotterdam pijnlijk onderuit tegen Benjamin Adegbuyi. Voorafgaand aan dat gevecht maakte de Marokkaanse vechtersbaas nog een voetbal-vergekijking. Hierin vergeleek Badr Hari zichzelf met Real Madrid en bestempelde hij zijn Roemeense tegenstander als sc Heerenveen.

De weg omhoog voor Badr Hari

Die grote woorden kon hij niet waarmaken. In de derde ronde werd Badr Hari knock-out geslagen Benjamin Adegbuyi. Een harde klap, vooral voor zijn ego. De ooit zo grote kampioen wist zijn laatste vier gevechten niet te winnen. Voor zijn laatste overwinning moeten we zelfs terug naar 2015. Een harde val, maar van opgeven wil hij niet weten.

Glory maakt bekend dat de huidige nummer drie van de ranglijst wraak wil nemen. Badr Hari is er van overtuigd dat hij nog steeds tot de absolute top behoort, en wil dat ook laten zien. De beste manier om dat te doen, is Rico Verhoeven verslaan. Helaas voor The Golden Boy moet hij na twee nederlagen tegen The King of Kickboksing deze herkansing eerst verdienen.

Badr Hari vs Arkadiusz Wrzosek

De eerste horde op deze weg naar een nieuwe clash met Rico Verhoeven, is Arkadiusz Wrzosek. Deze Pool, die de bijnaam Hightower draagt, staat momenteel achtste op de Glory-ranglijst. Arkadiusz Wrzosek is een redelijke nieuwkomer binnen Glory en heeft slechts twee gevechten op zijn naam staan. Bij zijn debuut in 2018 verloor hij van Benjamin Adegbuyi. Een jaar later pakte hij zijn eerste overwinning door Demoreo drie keer neer te slaan in één ronde.

Wie wordt de volgende tegenstander van Glory-koning Rico Verhoeven?

Met een overwinning op Arkadiusz Wrzosek kan Badr Hari zichzelf weer op de kaart zetten, maar het zal waarschijnlijk niet genoeg zijn voor een herkansing tegen Rico Verhoeven. Daarvoor moet Badr Hari eerst afrekenen met een hoger geplaatste tegenstander. Een rematch tegen Benjamin Adegbuyi of een ontmoeting met Ben Saddik lijkt dan het meest voor de hand te liggen.

Wat gaat Rico Verhoeven doen?

Rico Verhoeven hoeft zich voorlopig dus niet bezig te houden met Badr Hari. De onverslaanbare Nederlander heeft Glory zo’n beetje uitgespeeld. Geen enkele vechter binnen de organisatie lijkt opgewassen tegen de kampioen. Gelukkig zijn er ook nog kickboksers buiten Glory die geïnteresseerd zijn. Begin deze maand liet een grote naam uit het verleden nog weten dat hij Rico kan onttronen. Wie dat is, lees je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.