Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Marvel’s nieuwe Captain America hoorde grote nieuws van bijzondere bron

Afgelopen vrijdag kwam de finale uit van The Falcon and the Winter Soldier. De show die eigenlijk de grote eerste Marvel-serie op Disney+ had moeten zijn, tot de pandemie roet in het eten gooide en WandaVision die eer kreeg.

De finale werd niet unaniem door fans en critici geprezen, maar als het goed is kunnen we het wel over één ding eens zijn: Captain America is terug, en hoe.

The Falcon and The Winter Soldier

Sam Wilson heeft het schild eindelijk echt overgenomen, zoals iedereen natuurlijk van mijlenver aan zag komen. Spectaculair, maar wat betekent dat voor het overkoepelende Marvel Cinematic Universe en daarmee de films?

Het antwoord op die vraag kregen we al een paar uur nadat de finale van The Falcon and The Winter Soldier uitkwam. Waar The Mandalorian seizoen twee eindigde met de aankondiging van een Boba Fett-serie, moesten Marvel-fans het zonder groot nieuws aan het einde van de aftiteling stellen.

Captain America 4

Gelukkig wisten vakbladen uit Hollywood het gat op te vullen. Een paar uur na de finale van de Disney+-serie kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Captain America 4 in de maak is.

Een gloednieuwe bioscoopfilm met Anthony Mackie in de hoofdrol als Captain america, met dezelfde schrijver als de serie.

Geen Captain America? Dan had Chris Evans deze Avenger willen spelen

In de supermarkt

Tof, alleen is men vergeten om dat Captain America himself te vertellen. Je zou verwachten dat Mackie het allang wist, maar niks is minder waar. Tijdens een interview onthulde de 42-jarige acteur dat hij het grote nieuws niet te horen kreeg van Marvel, maar van de cassière van zijn lokale supermarkt.

“Ik kwam er letterlijk pas gisteren achter in de supermarkt. De kassamedewerker genaamd Dwayne, een coole gast, zei: ‘Yo, man. Is dit echt?! “[Houdt een mobieltje omhoog] Dus ik zeg:‘ Ik heb niets gehoord.’ “Dat is wat ik zo geweldig vind aan werken voor Marvel. Ze bellen je, ze zeggen: ‘Kom naar L.A. We willen je vertellen wat er aan de hand is.’ Dus ik ben opgewonden om te zien wat er gebeurt, maar ik heb echt niets gehoord.”

Je hebt je pak melk in de hand, broodbeleg op de kassaband, en je krijgt opeens te horen dat je de hoofdrol gaat spelen in één van de grootste filmfranchises ter wereld, nota bene van de kassamedewerker die je bij naam kent. Ach, er zijn ergere manieren om dergelijk nieuws te horen.

Niet zo vreemd

De timing is ook minder gek dan je zou denken. Het bestaan van Captain America 4 kwam niet naar buiten als officieel nieuws vanuit kamp Marvel. Het project is nog in een vroege fase van ontwikkeling, zonder officieel casting-nieuws. Er moet zelfs nog een regisseur gevonden worden. Dat Mackie er nog niet bij is betrokken, is dan ook niet heel opzienbarend.

Afgelopen januari deden er geruchten de ronde dat Chris Evans een comeback zou maken in Captain America 4. Misschien als een mentor van Sam Wilson. Maar Marvel Studios-president Kevin Feige maakte op zeldzame wijze direct korte metten met dat nieuws.

Nog even geduld

Gezien de film nog in een vroege fase van ontwikkeling is, zullen we waarschijnlijk nog twee jaar of langer moeten wachten. Na de finale van The Falcon and The Winter Soldier zijn er in ieder geval vele kansen om een tof verhaal neer te zetten. Plus: dat geeft Mackie nog wat tijd om te oefenen met zijn schild!

Captain America en Bucky Barnes zijn (niet) ouder dan je denkt

EW

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.