Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: een all American Pontiac Firebird met dikke V8

Liefhebbers van Amerikaanse occasions opgelet. Vandaag hebben we een hele gave tweedehands Pontiac Firebird voor jullie klaar staan.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands Pontiac Firebird Formula 400 uit 1975

De kenner zal het gelijk zien. Dit is geen gewone Pontiac Firebird. Nee, dat klopt. Vandaag hebben namelijk de ‘Formule 400’ uitvoering klaar staan. Een volgens Pontiac nog sportievere uitvoering van hun iconische auto. Deze occasion mag dan ook met recht een rasechte Amerikaanse sportauto genoemd worden.

(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Het eerste wat opvalt aan de tweedehands Pontiac Firebird is de motorkap. De Formule 400 uitvoering heeft daar namelijk een dubbele luchtinlaat. Daarnaast ziet de ‘beter ademende’ Firebird occasion er nog fantastisch uit. Het klassieke design is schadevrij, de alpine groene lak glimt en zijn robuuste velgen en uitlaten maken de bolide helemaal af.

Een heerlijk interieur en brute V8

Een ander hoogtepunt van de Amerikaanse occasion is het interieur. De tweedehands Pontiac Firebird Formula 400 beschikt over een heerlijk klassiek interieur. Zo heeft de Firebird gave wit lederen stoelen en deurpanelen, een houten dashboard, een soepele automaat, gave tellers en een hedendaagse radio.

Onder de enorme motorkap van de tweedehands Pontiac Firebird ligt een dikke 6.6 liter V8. Deze motor produceert een ferme 185 pk. Ook maakt dit blok een fantastisch geluid en rijdt hij uiterst comfortabel. Sportief? Dat is hij zeker. Hij snelt in 9,3 seconden naar de 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid bereiken van 189 kilometer per uur.

Tweedehands auto Pontiac Firebird droom occasion 4
(Afbeelding: Gallery Aaldering)
(Afbeelding: Gallery Aaldering)
Tweedehands auto Pontiac Firebird droom occasion 4
(Afbeelding: Gallery Aaldering)
Tweedehands auto Pontiac Firebird droom occasion 4
(Afbeelding: Gallery Aaldering)

Een unieke bolide met een mooi prijskaartje

Waar je wellicht de hoofdprijs verwacht, valt de prijs van de occasion best mee. Je betaalt namelijk ‘maar’ 26.950 euro voor de tweedehands Pontiac Firebird. Daar krijg je zelfs de originele brochure en een lage kilometerstand van 61.690 kilometer bij cadeau. Interesse? Hij staat te koop bij Gallery Aaldering, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.