Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Yasuke, een ambitieuze samoerai-serie met grote namen

Netflix heeft na een keiharde trailer Yasuke uitgebracht, een ambitieuze serie over de eerste Afrikaanse samoerai. Nu te streamen!

De streamingdienst kondigde eind vorige maand nog aan dat het dit jaar de rap groeiende internationale anime-markt wil gaan domineren met tientallen nieuwe series en films.

Netflix komt met Yasuke

Misschien wel de meest ambitieuze daarvan is Yasuke, een peperdure animatieserie geïnspireerd op ‘s werelds eerste Afrikaanse samoerai. Gespeeld door dichter, rapper en acteur Lakeith Stanfield (Atlanta).

Verwacht echter geen waarheidsgetrouwe geschiedenisles: Netflix gaat met Yasuke voor een bloederige achtbaanrit van jewelste.

De serie speelt zich af in een door oorlog verscheurd feodaal Japan, vol mechs, magie en dus samoerai.

Samoerai vs. krijgsheren

De meest beruchte ronin ooit, Yasuke, worstelt om een vreedzaam bestaan te op te bouwen na een vorig leven vol geweld. Maar wanneer een plaatselijk dorp het toneel vormt voor de strijd tussen de oppermachtige lokale krijgsheren, moet Yasuke zijn zwaard opnieuw in handen nemen en een mysterieus kind vervoeren dat het doelwit is van duistere machten en de bloeddorstige krijgsheren.

Een ronin is een samoerai die geen meester meer dient. Oftewel, een lone wolf. De Netflix Original is bedacht, geproduceerd en geregisseerd door alleskunner LeSean Thomas, die je kunt kennen van Cannon Busters.

Grote namen

Echt een internationale productie dus. De animatie is namelijk in handen van het Japanse MAPPA, een studio die ook het laatste seizoen van Attack on Titan en de recente megahit Jujutsu Kaisen afleverde. Oftewel, een studio die weet hoe je brute actie spectaculair in beeld kunt brengen.

Ook qua muziek zijn de verwachtingen hoog. Die is namelijk afkomstig van Flying Lotus, die de afgelopen jaren indruk maakte met zijn experimentele hip-hop. Het is niet zijn eerste werk voor een anime-project. Hij leverde ook al de soundtrack af voor de korte Blade Runner-film Black Out 2022.

Ambitieus project

Je merkt het al: Yasuke is in alle opzichten een ambitieus project. Netflix heeft aan alle kanten de grootste namen uit hun respectievelijke werkvelden ingeschakeld. Nu nog hopen dat het sterrenteam ook daadwerkelijk een topresultaat op gaat leveren. De eerste recensies zijn wisselvallig, van zeer positief tot teleurgesteld.

Gelukkig kunnen we de komende dagen een eigen oordeel gaan vellen. Alle zes afleveringen van Yasuke staat namelijk vanaf nu op Netflix. Check ook vooral de Wikipedia-pagina van de man waarover deze serie gaat, want de geschiedenis achter ‘s werelds eerste buitenlandse samoerai is ronduit fascinerend.

Genre-ontstijgend, hard en mooi: 8 x de beste anime op Netflix

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.