Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk biedt inventieve hulp na overstromingen in Limburg

Elon Musk biedt hulp tijdens de overstromingen in Nederland, België en Duitsland. Eigenaren van een Tesla kunnen gratis opladen. Hiermee hoopt de CEO dat mensen in en rondom Limburg zichzelf naar een veilige plek kunnen brengen.

Onbekend is aan welke Superchargers er gratis op te laden is, al kunnen Tesla-eigenaren wel de actuele prijs van een laadstation via het touchscreen zien.

De overstromingen in Limburg en omringende gebieden in België en Duitsland hebben gezorgd voor beperkte toegankelijkheid tot schoon drinkwater, problemen met riolering en hartverscheurende verhalen van getroffen gezinnen, families en bedrijven.

Tesla-Superchargers niet in problemen door overstromingen

De hulp van Elon Musk is weliswaar een kleine geste, maar kan wel degelijk bijdragen aan de veiligheid van mensen. Bewoners van de door overstromingen getroffen gebieden hebben in sommige gevallen geen toegang tot elektriciteit. Doordat de Superchargers zijn aangesloten op zonnepanelen, werken veel opladers ondanks het deels verwoestte elektriciteitsnetwerk nog steeds.

Deze Nederlandse elektrische auto verslaat Tesla qua actieradius

Hoe lang de mensen in de getroffen gebieden hun Tesla gratis op kunnen laden is vooralsnog onbekend. Naar verwachting vraagt de fabrikant niets voor het laden totdat de rust in Limburg en omstreken is wedergekeerd.

Elon Musk helpt vaker in geval van crisis

Het is niet de eerste keer dat de Tesla-CEO hulp biedt tijdens een crisis. Zo bood Elon Musk hulp aan Australië tijdens een stroomcrisis in het zuiden. Het gebied dat voornamelijk afhankelijk is van windenergie kreeg van de Tesla-baas een 129 megawatt batterij om stroomuitval en windstilte op te vangen. Dit kostte hem meer dan 56 miljoen euro.

Ook buiten crisissen om biedt Elon Musk gratis Superchargen aan voor sommige modellen. Een Tesla Model S of Model X van voor juli 2018 is levenslang gratis op te laden aan de snelladers. Deze functie blijft ook geldig als je de auto doorverkoopt.

Wij vonden deze en vier andere trucjes waardoor jij spotgoedkoop kan rijden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.