Pim Jansen
Pim Jansen Horloges en accessoires 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Casio en PAC-MAN lanceren heerlijk ‘vintage’ horloge

Oef, horlogeliefhebbers met met een hang naar de late jaren 70 en de vroege jaren 80 moeten hier als de kippen bij zijn. Casio en de franchise achter PAC-MAN komen met een heerlijk horloge in vintage stijl.

Deze nieuwe Casio heet A100WEPC en de naam is een stuk minder sexy dan het horloge zelf. De game PAC-MAN, bekend over de hele wereld, komt op geniale wijze terug op het klokje.

Casio x PAC-MAN ‘vintage’ horloge

De A100WEPC is gebaseerd op de recente herintroductie van de digitale F-100, een horloge dat oorspronkelijk op de markt kwam in 1978. PAC-MAN werd in 1980 voor het eerst geïntroduceerd via een speelautomaat van BANDAI NAMCO Entertainment Inc. (destijds Namco). De F-100 was het eerste quartz-horloge van Casio, met een kast van resin. De stopwatch, het digitale alarm en de kalenderfuncties waren in die tijd vooruitstrevend.

pac-man, casio, vintage horloge, F-100
(Afbeelding: カシオ計算機株式会社)

De Vintage x PAC-MAN heeft hetzelfde ontwerp als de originele F-100. Het design op de wijzerplaat is een kopie van het klassieke game-scherm van de retro-game. De roze stippeltjeslijn, de uitgangen, het lettertype, de happende PAC-MAN, dreigende spookjes, heerlijk.

Gold-plated (speel)kast

De gold-plated kast van het ‘vintage’ horloge is geïnspireerd op de kleur van de speelkast waarop PAC-MAN voor het eerst uitkwam. Het bovenste gedeelte van de horlogeband is voorzien van een met lasers geëtst beeld van het iconische game-karakter, dat wordt achterna gezeten door spookjes. Het onderste gedeelte toont het omgekeerde beeld, waarin PAC-MAN op de spookjes jaagt.

pac-man, casio, vintage horloge, F-100
(Afbeelding: カシオ計算機株式会社)

Het ‘vintage’ horloge wordt geleverd in een speciale verpakking, tevens in de stijl van PAC-MAN. De A100WEPC heeft een adviesprijs van 99,90 euro en is vanaf september 2021 via geselecteerde verkooppunten en de officiële webshop van Casio verkrijgbaar.

Meer speciale edities

Het Japanse horlogemerk komt vaker met geniale uitgaves. Check ook deze G-Shock x Bruce Lee. Om maar te zwijgen over deze 18 karaats gouden retro-klok.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.