Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 26 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Casio komt met 18 karaats gouden G-Shock

Wij zijn fan van de Casio G-Shock. En verzamelaars. Maar deze heerlijke 18 karaats variant laten we voorlopig even voor wat het is. Helaas. Dit is de Casio G-Shock 18K Pure Gold.

Casio heeft de 18 karaats gouden G-Shock eerder dit jaar al aangekondigd en nu kun je hem via een preorder bestellen. Heb je wel een gevulde bankrekening nodig.

Vintage luxe: de 18 karaats gouden Casio G-Shock

Dat G-Shock iets bijzonders heeft gepresteerd, wordt des te meer duidelijk als je de foto’s bekijkt. Dit klokje is uniek in alle opzichten. Het is namelijk niet alleen de kast of de wijzerplaat die van goud is gemaakt. Vrijwel elk onderdeel van de ultra-exclusieve ’18K Pure Gold’ G-Shock is van goud. Echt alles, van de kast, bezel en armband tot de schroeven.

Volgens het bedrijf is dit ook het eerste horloge ter wereld dat is voorzien van een gallium arsenide zonne-energiesysteem, wat dat ook mag zijn. Het klokje zou de naam Casio G-Shock niet verdienen als het niet over een reeks coole functies beschikt. We noemen zaken als de schok- en waterbestendigheid, een multi-band radio, een volledig automatische kalender, 24-uurs timer, LED-achtergrondverlichting en een alarm-functie.

Kost evenveel als een Tesla

Het zal je wellicht ook niet verbazen dat dit horloge de duurste release is in de 35-jarige geschiedenis is van de Casio G-Shock. Het prijskaartje vermeldt namelijkbedrag waar je ook een nieuwe Tesla voor kunt kopen, namelijk 70.000 dollar. Dat lijkt uiteraard een fors bedrag, maar de werkelijkheid gebiedt ons te zeggen dat het nog geeneens in de buurt komt van de ultra-luxe Bell & Ross BR-X1 Tourbillon Rose Gold. Daaraan hangt nog steeds een prijskaartje van maar liefst 188.000 aan vast.

Meer informatie over de Casio G-Shock 18K Pure Gold vind je op de website van het Japanse merk.

Heb je nog wel ergens 70.000 dollar liggen, wees er dan snel bij. Van dit exemplaar worden er namelijk maat twee stuks gemaakt. Dan ben je wel een klein vermogen armer, maar waarschijnlijk ben je dan ook de enige in Nederland die ermee rondloopt.

18 karaats gouden casio g-shock, 18 k gold, 1
18 karaats gouden casio g-shock, 18 k gold

Check ook zijn goedkopere broertke in regenboogkleuren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.