Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 feb 2020

Casio viert 80e verjaardag Bruce Lee met speciale G-Shock

De luxe tak van Casio G-shock, MR-G, komt met een ode aan Bruce Lee. De Chinees-Amerikaanse vechtkunstacteur zou dit jaar 80 zijn geworden en dat wordt gevierd met een speciale editie van het iconische horloge.

Als je aan Bruce Lee denkt, zie je een vechtersbaas in dat iconische zwart-gele pakje. Dat zijn dan ook de kleuren van de MRG-G2000BL-9A, zoals het model van deze speciale editie van de Casio G-shock heet.

Casio G-Shock MR-G x Bruce Lee

Om precies te zijn komen de kleuren zwart en geel uit zijn postume film Game of Death, die in 1978 uitkwam. Dit was de film waarin Bruce Lee had gepland om zijn eigen krijgskunst Jeet Kune Do te demonstreren. Meer dan 100 minuten aan bruikbaar beeldmateriaal was al voor zijn dood opgenomen en gemonteerd. In het midden van de filmset van The Game of Death, werd Bruce Lee aangeboden om in Enter the Dragon te spelen. Daarna zou de vechtkunstacteur verder gaan met The Game of Death, maar in 1973 overleed hij aan een hersenoedeem. Uiteindelijk kwam de film er bijna vijf jaar na zijn dood alsnog, dankzij Columbia Pictures. Duidelijk de inspiratiebron voor deze Casio G-shock MR-G.

casio g-shock, mr-g, bruce lee
Casio

Het gele bandje van Dura Soft Fluoro-Rubber en de zwarte kast van titanium zijn een duidelijke verwijzing naar Game of Death. De rode details en de Chinese tekens op de bezel van het horloge verwijzen naar het symbool van Jeet Kune Do. Op de achterkant van het horloge staat het hele symbool van de krijgskunst.

Specificaties MRG-G2000BL-9A

Dan nog wat specificaties van de Casio G-Shock MR-G x Bruce Lee. Het model MRG-G2000BL-9A heeft een tijdafstellingssysteem dat middels GPS automatisch wordt gecorrigeerd. Handmatig kun je met GPS je locatie bepalen. Het horloge is waterdicht tot 200 meter, op te laden via zonne-energie, te verbinden met Bluetooth en het saffierglas is krasvrij. Meer details lees je hier.

casio g-shock, mr-g, bruce lee
casio g-shock, mr-g, bruce lee

De Casio G-Shock MR-G x Bruce Lee (MRG-G2000BL-9A) komt beschikbaar in een beperkte oplage van 300 stuks en kost omgerekend 3.673 euro. Vanaf april beschikbaar. Lees hier waar je het horloge kan kopen.

Check ook: 6 tijdloze en stijlvolle horloges onder de 100 euro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Casio viert 80e verjaardag Bruce Lee met speciale G-Shock
Sluiten