Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Disney+: grote geheim achter The Mandalorian’s Luke Skywalker verklapt

Lucasfilm legt eindelijk uit hoe ze een jonge Luke Skywalker hebben teruggebracht voor The Mandalorian. Op Disney+ kun je nu een verrassend kijkje achter de schermen streamen.

Eind vorig jaar kregen Star Wars-fans de cameo van hun leven te zien: Luke Skywalker die opdook in de finale van The Mandalorian seizoen 2.

Disney Gallery: The Mandalorian

De boodschap van Lucasfilm was duidelijk. The Mandalorian en andere Disney+-shows zijn net zo belangrijk als de reguliere Star Wars-films. Het zijn geen minderwaardige spin-offs.

Maar hoe kregen ze het voor elkaar? Ja, dat men met de-aging effects en deepfakes heeft lopen knutselen weten we al. Sterker nog, een fan die een betere deepfake van Mark Hamill op YouTube deelde is zelfs aangenomen door Lucasfilm.

Nu, meer dan een half jaar na die finale, krijgen we eindelijk te zien hoe men de jonge Luke Skywalker terugbracht. In een nieuwe aflevering van Disney Gallery, nu te streamen op Disney+.

Mark Hamill als groot geheim

De scène was een combinatie van veel disciplines. Het draaide niet enkel om deepfakes en andere technologische trucjes. Mark Hamill himself was ook aanwezig op de set. Iets wat de beste man 17 maanden geheim moeten houden, zo deelde de acteur deze week op Instagram:

Ook binnen Lucasfilm en de special effects-experts van ILM was de betrokkenheid van Hamill een groot geheim. De impact van de scène was niet enkel afhankelijk van hoe goed de effecten uitpakten. Het was ook belangrijk dat fans echt verrast zouden worden, in een tijdperk waar alles van te voren al op het internet staat.

“‘Luke Skywalker’… we mochten het nooit zeggen”, bekent visual effects supervisor Richard Bluff in de documentaire. “Zelfs nu, als we praten over wat we hebben gedaan, hebben we het over de codenamen.”

Mark Hamill in de docu: “Het enige dat ervoor nodig is, is dat één persoon die kleurcorrectie doet, één persoon die naar sociale media gaat en zegt: “Raad eens wat ik vandaag zag!”

Nu op Disney+

Wat dat betreft is het geheim houden bijna net zo indrukwekkend als de special effects zelf. Hoe Lucasfilm en Disney beiden voor elkaar kregen kun je dus nu op Disney+ zien. Zoek naar Disney Gallery en je kunt beginnen met streamen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.