Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 7 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ducati MIG-RR e-bike is een beestachtige elektrische mountainbike

Het Italiaanse motorfietsmerk komt met een elektrische fiets. De Ducati MIG-RR e-bike is een elektrische mountainbike met beestachtige prestaties.

Eerder kondigde Harley-Davidson al een elektrische fiets aan, om over het model van Aston Martin maar te zwijgen. Bij die fietsen ging het vooral om design, terwijl de Ducati MIG-RR e-bike uitblinkt in onverwoestbaarheid. Over de verkoopprijs hebben we het later.

Ducati MIG-RR e-bike

De MIG-RR is het resultaat van een samenwerking met Thok E-bikes, een Italiaans bedrijf dat is gespecialiseerd in fietsen met een elektromotor. Gebaseerd op de MIG-serie, is de Ducati MIG-RR uitgerust met een aluminium frame met een nieuwe geometrie. 170 millimeter veerweg voor, 160 millimeter achter en onderdelen van topkwaliteit.

De elektrische mountainbike is ontworpen door Aldo Drudi, in samenwerking met het Ducati Design Center. Drudi is een bekende naam in de motorwereld en ontwerpt onder meer de helmen van Valentino Rossi.

Specificaties van de elektrische mountainbike

De e-bike van Ducati beschikt over een 504Wh batterij van Shimano met een maximale actieradius van 50 kilometer. Dat klinkt weinig, maar de actieradius is gebaseerd op gebruik tijdens ruige ritten door de bossen of bergen. De accu is gemakkelijk te verwijderen en in 4,5 uren volledig opgeladen. Het ontwerp en de aansluiting zijn afgeleid van de systemen op de kuipen van de Ducati Desmosedici.

elektrische fiets, elektrische mountainbike, e-bike, ducati mig-rr

De Shimano Steps E8000-middenmotor biedt verdeeld over drie standen (Eco, Trail, Boost) trapondersteuning tot 25 kilometer per uur. De gedifferentieerde Mavic E-XA Drifter-wielen met Maxxis DHF-banden bieden extra grip op alle soorten ondergrond en zijn anti-lek. Lees hier alle technische specificaties van de elektrische mountainbike.

Verkoopprijs

De elektrische mountainbike is verkrijgbaar via de Nederlandse website van het motorfietsmerk. Je betaalt 6.250 euro, meer informatie vind je hier. Een goedkopere elektrische fiets van Ducati is de E-Scrambler. Die koop je voor 3.699 euro.

elektrische fiets, elektrische mountainbike, e-bike, ducati mig-rr
elektrische fiets, elektrische mountainbike, e-bike, ducati mig-rr

🚲 Check ook: De offroad elektrische fiets van Jeep is next level

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.