Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 8 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de elektrische fiets van Harley-Davidson, die in drie modellen uitkomt

Dat het Amerikaanse motormerk Harley-Davidson met een elektrische fiets komt, wisten we. Maar nu hebben we er eindelijk ook goed beeld bij. De e-bike maakt zijn debuut op de 2019 EICMA Motorcycle Show in Milan, hier alvast een sneak peek.

Tot voor kort reden er alleen grijze bollen op een elektrische fiets en had een e-bike nou niet het meest sexy imago. Daar komt steeds meer verandering in en als Harley-Davidson zich ook nog eens in de markt gaat mengen, dan gaat het het snel. Verwacht alleen geen low rider of T-bar stuur.

De elektrische fiets van Harley-Davidson

Harley-Davidson heeft te kennen gegeven dat er nog aan de laatste details wordt gewerkt en dat de elektrische fiets in 2020 op de markt verschijnt. De e-bike komt in drie verschillende modellen, waarvan de namen nog niet bekend zijn. Het gaat om een laag model, een hoog model en een daar tussenin. Het motormerk stuurde ons vast de eerste foto’s.

harley-davidson, e-bike, elektrische fiets
Bron: Harley-Davidson
harley-davidson, e-bike, elektrische fiets
Bron: Harley-Davidson (Afbeelding: Harley Davidson)
harley-davidson, e-bike, elektrische fiets
Bron: Harley-Davidson

Harley-Davidson wil ons nog niets vertellen over de specificaties van de elektrische fiets. De modellen hebben in ieder geval veel weg van de Allant e-bike van Trek, die standaard is uitgerust met een 400, 500 of 625 Wh sterke Bosch accu. Maar het is zinloos om te speculeren over actieradius, snelheid, trapondersteuning en andere specificaties. Nu gaat het vooral nog om het design en dat is een lust voor het oog. Naar de fiets kijken is natuurlijk leuk, maar het gaat uiteindelijk om hoe de tweewieler rijdt. Hoe dat eraan toegaat weten een dezer dagen, te weten dat de Harley zijn debuut maakt tijdens de 2019 EICMA Motorcycle Show.

E-bike (maar dan ook echt)

Naast een elektrische fiets komt Harley-Davidson ook met een elektrische motorfiets en die plannen zijn al veel verder gevorderd. De e-motorfiets heet Livewire en is straks te koop voor omgerekend 27.000 euro. Lees hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is de elektrische fiets van Harley-Davidson, die in drie modellen uitkomt
Sluiten