Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Balenciaga maakt van Lay’s chipszak een peperduur fashion-item

Jawel hoor, de Lay’s chipszak heeft zijn intrede gedaan in de modewereld. En wel eentje van kalfsleer. Van wie anders dan het Spaanse modehuis Balenciaga kun je dat verwachten?

Er zijn mensen die dol zijn op Balenciaga. En heel eerlijk: wij kunnen er ook wel om lachen. Als je ‘extreem kapotte’ sneakers voor deze extreme prijs kunt verkopen, dan moet je wel heel veel lol met elkaar hebben op de designerafdeling.

De Lay’s chipszak van Balenciaga

We zijn dan ook benieuwd wat er allemaal genuttigd is tijdens de brainstorm voor deze nieuwe handtas, maar we durven er vergif op in te nemen dat er ook een chipszak op tafel lag. Einde avond, iedereen dronken en stoned, geen succesvolle sessie en ineens zag iemand het licht.

Het fashion-item heet de Potato Chip Bag en is voor het eerst geshowd op de catwalk van de Paris Fashion Week, waar Balenciaga de collectie voor de lente en zomer van 2023 presenteerde. Het meest opvallende item was deze kalfsleren Lay’s chipszak.

Wat kost de kalfsleren Potato Chip Bag?

Goede vraag, maar de officiële verkoopprijs kalfsleren Lay’s chipszak, die als unisex handtas dient, is nog niet bekend. Maar een inschatting kun je wel maken. De gemiddelde prijs van een tas van Balenciaga is zo’n 3.000 euro. En speciale items schieten dan eerder naar boven dan naar beneden. Swipe door de onderstaande foto’s om ook de andere ‘smaken’ te zien.

Laten we het houden op een duizendje of 4 à 5. Geef ons dan toch maar deze Hulk-collectie van Balenciaga. Bekijk hier de volledige modeshow, en word niet bang van de blikken van de modellen.

Prada kan er ook wat van

Iets normaler dan een kalfsleren chipszak, maar ook tamelijk absurd, is deze witte tanktop van Prada. Voor hetzelfde geld koop je een levensvoorraad witte tanktops bij de HEMA.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.