Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 9 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Balenciaga en Hulk bundelen krachten voor kleding om niet uit te scheuren

Het Spaanse modehuis Balenciaga en Hulk hebben hun krachten gebundeld, en dat zijn er natuurlijk nogal wat. Het resultaat is een oldskool collectie, met items die doen denken aan de kleding die jij naar de middelbare school droeg. Doe de Marvel-antiheld overigens maar niet na; deze collectie is net even iets te duur om uit te scheuren.

Op zich hebben we hier op de redactie niet zoveel met het designermerk Balenciaga. Veel te duur en meestal niet onze smaak, vooral niet als er levensgrote logo’s op de kleding staan. Maar met hun collabs weten ze altijd wel onze gevoelige snaar te raken. Vorige keer een peperdure PlayStation 5-collectie, nu Marvel. Twee dingen in het leven waar we bovengemiddeld veel van houden.

Balenciaga x Hulk

De collectie bestaat onder meer uit T-shirts, hoodies en wat accessoires. Maar het item dat het meest in het oog springt is het gelaagde T-shirt, die over een longsleeve gedragen lijkt. Skateboard voorop de fiets, wijde broek en een T-shirt over een longsleeve, zo fietsen we vroeger naar school. De mouwen waren alleen wat korter, al kun je die natuurlijk oprollen, en we betaalden er geen 895 dollar voor. Gaan we nu ook niet doen, maar ben jij geïnteresseerd, dan kun je het item hier shoppen.

hulk, balenciaga
(Afbeelding: Balenciaga)
hulk, balenciaga
(Afbeelding: Balenciaga)

Tja, designerkleding is nou eenmaal net iets anders en net iets duurder. Verder bestaat de nieuwe collectie van Balenciaga uit een sweater, T-shirt (wit of zwart), hoodie, rugtas, heuptas, bomberjas en nog een aantal onverklaarbare items. Allemaal met voorop de Hulk in vechthouding.

Peperdure collectie

Het gelaagde T-shirt is niet het enige dure item. Zo betaal je alleen voor het heuptasje al 750 euro. De prijzen van items binnen de Balenciaga x Hulk-collectie variëren van 495 tot 1.950 dollar. Shop de peperdure collectie hier.

balenciaga, hulk
(Afbeelding: Balenciaga)
hulk balenciaga, t-shirt
(Afbeelding: Balenciaga)
(Afbeelding: Balenciaga)
(Afbeelding: Balenciaga)
hulk balenciaga, rugtas, backpack
(Afbeelding: Balenciaga)

Wat er gebeurt als je mister Ajax in designerkleding hult? Dat zie je in deze heerlijke fotoshoot met Sjaak Swart.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.