Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 26 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Sjaak Swart in Prada en Balenciaga: ‘Zal wel een verkooprecordje worden’

Als er één reden is waarom we Instagram nooit op zouden zeggen, dan is het ‘mister Ajax’ Sjaak Swart. De 81-jarige oud-voetballer is by far de coolste Nederlandse influencer en zijn recente post als hipster onderstreept dat zonder meer.

Sjaak Swart in Prada en Balenciaga

Doelloos scrollend door Instagram deed Sjaak Swart onze mondhoeken afgelopen weekend weer eens krullen. Ditmaal niet met een heerlijk subjectieve Ajax-analyse, maar met een post die je eerder zou verwachten bij de Lil’ Kleines van deze wereld. “Vandaag een interview voor @lifeafterfootballofficial magazine! Vanaf 4 september in de winkel, zal wel een verkooprecordje worden”, aldus Sjaak Swart, gehuld in designerkleding van onder meer Prada en Balenciaga. “Wat een jonge god”, is de eerste reactie en daar hebben we weinig aan toe te voegen.

Vandaag een interview voor @lifeafterfootballofficial magazine! Vanaf 4 september in de winkel, zal wel een verkooprecordje worden..

10.2k Likes, 230 Comments – Sjaak Swart (@sjaak.swart) on Instagram: “Vandaag een interview voor @lifeafterfootballofficial magazine! Vanaf 4 september in de winkel, zal…”

Life After Football

In het aankomende nummer van Life After Football, het tijdschrift dat in 2006 werd opgericht door Regi Blinker, lees je een interview met Sjaak Swart. Dat wordt genieten, want de beste man rijgt de briljante oneliners doorgaans aaneen. Maar nog meer kijken we uit naar de bijbehorende fotoshoot, waarin mister Ajax onder meer te zien is in baggy jeans en op designer sneakers. Een diepe buiging voor de art director die dit heeft bedacht. Het nummer ligt vanaf 4 september in de winkel. Mocht je in de bovenstaande Instagram-post vergeten zijn te swipen, dan heb je het heerlijke beeld hieronder gemist.

sjaak swart, designer sneakers, prada, balenciaga, life after football, instagram
Bron: Life After Football

De coolste Nederlandse influencer op Instagram

Sjaak Swart zit sinds eind 2016 op Instagram en heeft meer volgers dan waar wij van durven te dromen. Daarbij wordt hij bijgestaan door zijn kleinzoon, maar de selectie van de foto’s en tekstjes bepaalt hij zelf. Scrol door zijn posts en volg deze held op Instagram.

Ik zei het toch! Madrid weltrusten ❌❌❌

18.9k Likes, 968 Comments – Sjaak Swart (@sjaak.swart) on Instagram: “Ik zei het toch! Madrid weltrusten ❌❌❌”

Voor de jongere lezer: Sjaak Swart was onderdeel het gouden Ajax-elftal van begin jaren zeventig, dat in 1971, 1972 en 1973 de Europacup I wist te winnen.

⚽️ Check ook: De 14 mooiste voetbalshirts van het seizoen 2019-2020

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sjaak Swart in Prada en Balenciaga: ‘Zal wel een verkooprecordje worden’
Sluiten