Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze PS5-hoodies en T-shirts kosten meer dan de PlayStation 5 zelf

Na de PS5-collab met Nike is Sony nu ook een samenwerking aangegaan met Balenciaga. De T-shirts en hoodies uit de kledinglijn kosten meer dan de PlayStation 5 zelf.

Balenciaga is een luxe Spaans modehuis dat in 1917 is opgericht. Bij de jongere generatie is het merk tegenwoordig vooral bekend vanwege de peperdure designsneakers en streetwear. Na Afterworld: The Age of Tomorrow, een ‘fashion videogame’ in plaats van een traditionele modeshow, is er nu een samenwerking met Sony, waarin de gewilde console PlayStation 5 centraal staat.

PlayStation 5 x Balenciaga

De nieuwe PS5 is nogal lastig te bemachtigen. Mocht je er toch al eentje in je bezit hebben, waarom dan niet gamen in een passend T-shirt dat een ode brengt aan de console? Balenciaga durft er meer voor te vragen dan de prijs van een nieuwe PlayStation 5. En de hoodie is nog duurder.

model
(Afbeelding: Balenciaga)

Wat krijg er dan in hemelsnaam voor terug? Nou, gewoon, een zwart of rood T-shirt met het PS5-logo en de releasedatum (november 2020) van de PlayStation 5. De hoodie heeft dezelfde opdruk, al zijn hiervan ook de mouwen bedrukt. Op de achterkant zie je het logo van Balenciaga, evenals het driehoekje, rondje, kruisje en vierkantje van de controller. Zowel de hoodies als de T-shirts hebben een ruime jaren 90-snit.

De PS5-hoodies en T-shirts kopen

Komen we uit bij die belachelijke prijs. Voor het T-shirt durft Balenciaga 675 dollar (554 euro) te vragen. Voor de PS5-hoodie betaal je zelfs 875 dollar (718 euro). Ter vergelijking: de nieuwprijs van een normale PlayStation 5, zonder meegeleverde games en andere extra’s, is 499,99 euro.

balenciaga, playstation 5, ps5, t-shirt, hoodie
(Afbeelding: Balenciaga)
balenciaga, playstation 5, ps5, t-shirt, hoodie
balenciaga, playstation 5, ps5, t-shirt, hoodie

Afgelopen maand kwam een andere PS5-collab uit, in de vorm van sneakers. De Nike PG 5 PlayStation 5 is het resultaat van een samenwerking tussen Sony, Nike Basketball en LA Clippers-ster Paul George. Lees en bekijk hier meer over de sneakers, die wél goedkoper zijn dan de console.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.