Alrik de Jong
Alrik de Jong Kleding 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Prada bewijst met absurd dure tanktop dat de wereld gestoord is

Prada onderstreept nog maar eens dat de (mode)wereld hartstikke gek geworden is. Voor een simpele witte tanktop vraagt het Italiaanse modehuis 690 dollar. Dat is 681 euro. Voor dit bedrag kun je 104 vergelijkbare hempjes bij de HEMA kopen.

Dat Kanye West 120 dollar vraagt voor een simpel wit T-shirt is al krankzinnig, maar Prada is wat dat betreft pas echt de weg kwijt. De tanktop is sinds deze week te koop, voor zowel dames als heren. En je las het goed: voor 690 euro.

Is de dure tanktop van Prada bijzonder?

Als je dat soort idiote prijzen gaat vragen voor een simpele witte tanktop, dat met het toch wel heel bijzonder zijn. Website High Snobiety kreeg een exemplaar in handen. Het eerste wat hen opviel was dat het hemdje minder stretchy is dan (veel) goedkopere concurrenten, zoals die 104 exemplaren die je bij de HEMA kunt halen voor hetzelfde geld.

prada, hempje, tanktop, krankzinnig duur, hemd, hema, stijl
Oké, wel een coole stijl (Afbeelding: Prada)

Maar verder is het hemdje niet te betrappen op één of andere briljante feature. Het is gewoon een absurd dure witte tanktop. Het enige dat echt opvalt is het metalen Prada-logo op de borst. Daar kun je dus lekker mee pronken in de nazomer. Oh en ondanks dat het hemdje versterkt is rond de nek, bestaat de kans wel degelijk dat het shirt gaat hangen door het gewicht van het embleem. Toegegeven, als je het item zo draagt als de jongen hierboven, ben je de coolste dude van de straat.

De wereld is gek geworden

Reacties op deze tanktop zijn in ieder geval niet mals. Mensen op social media noemen het knettergek en crimineel. maar goed, dat zeggen mensen op social media eigenlijk over alles.

prada, dure tanktop
Daar hangt-ie hoor (Afbeelding: Prada)
prada tanktop
(Afbeelding: Prada)

Mocht je geld over hebben en deze absurd dure tanktop willen kopen: leef je uit in de Prada-winkel, waar je zonder enige twijfel nog meer idioot dure kleding kunt kopen, zoals deze Adidas-schoenen van 450 euro.

Gratis reclame voor Prada

Over het algemeen is Prada niet een typisch modehuis dat stunts uithaalt om mensen te choqueren. De tanktop is gewoon duur. Balenciaga daarentegen houdt wel van choqueren. Dat bedrijf maakte vuilniszakken en vroegen er 1800 dollar voor. Goed, de vuilniszakken zijn vooral bedoeld als handtas, maar dan toch.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.