Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Indiaas-Amerikaanse Netflix-serie over tieners is de wereldhit van nu

En weer zijn het tieners die scoren. Ditmaal in de Indiaas-Amerikaanse Netflix-serie Never Have I Ever. Sinds de première van seizoen 3 is dit een absolute wereldhit en tevens de best bekeken serie in Nederland.

Stranger Things, Sex Education, Locke & Key, The Umbrella Academy, Dickinson, Everything Sucks en zo kunnen we nog even doorgaan. Het genre coming of age is populairder dan ooit, willen we maar zeggen. Het zijn tegenwoordig tieners die de dienst uitmaken op Netflix en andere streamingdiensten.

Never Have I Ever seizoen 3 op Netflix

In deze Indiaas-Amerikaanse tienerserie zien we dit fenomeen al sinds 2020. Seizoen 1 en 2 van de Netflix Original waren al populair, maar seizoen 3 spant de kroon. De grote ster van de serie is Maitreyi Ramakrishnan, die Devi Vishwakumar speelt.

Devi Vishwakumar is een Indiaas-Amerikaanse tiener die populair wil worden. Maar haar vrienden, familie en gevoelens maken dat niet makkelijk. De andere ster in deze komische dramaserie is Darren Barnet, die Paxton Hall-Yoshida speelt, de crush van Devi Vishwakumar. In seizoen 3 van Never Have I Ever zijn de twee tieners eindelijk aan het daten. Verder is de serie gewoon lekker doordrenkt met alles wat je van het genre coming of age mag verwachten.

Indiaas-Amerikaanse wereldhit met tieners

In Nederland is Never Have I Ever volgens filmdatawebsite Flixpatrol al dagenlang de best bekeken serie op Netflix. En in eigenlijk alle landen staat de Indiaas-Amerikaanse Original in de top 5 best bekeken series.

never have i ever, indiaas amerikaanse netflix serie, tieners, wereld hit, best bekeken
Maitreyi Ramakrishnan als en Darren Barnet als Paxton Hall-Yoshida (Afbeelding: Netflix)
never have i ever, indiaas amerikaanse netflix serie, tieners, wereld hit, best bekeken, seizoen 3
Dino Petrera als Jonah Sharpe en Ramona Young als Eleanor Wong (Afbeelding: Netflix)

Leuk zo’n wereldhit op Netflix, maar wat zeggen de recensenten? Nou, die zijn al jaren lovend over deze serie. Seizoen 3 heeft een Rotten Tomatoes-score van 94% onder recensenten en 86% onder het publiek. Dat is zeldzaam hoog. De vorige seizoenen van Never Have I Ever scoren vergelijkbaar op de filmrecensiewebsite. Check de show hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.