Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

She-Hulk ondanks ‘belabberde CGI’ door het dak op Rotten Tomatoes

De nieuwe Marvel She-Hulk wordt door critici geprezen. Op filmrecensiewebsite Rotten Tomatoes scoort de eerste aflevering 94 procent. Toch verrassend, na de kritiek op de CGI.

Vandaag is de eerste aflevering van She-Hulk uitgekomen op Disney+. Het is vooral de pers op Rotten Tomatoes die enorm enthousiast is. De fans en publiek zijn iets minder lovend. Daar scoort de serie 79 procent. Ook niet schamel.

Initiële kritiek op de CGI van She-Hulk

Dat alles klinkt veel beter dan de eerste kritiek die de serie kreeg toen de trailers uitkwamen. Mensen vonden vooral de CGI er behoorlijk belabberd uitzien in de trailer. Oordeel zelf.

Tatiana Maslany, de actrice die She-Hulk speelt, mengde zich in het debat. “Ik voel enorm veel eerbied richting de talenten die verantwoordelijk zijn voor de CGI. Ze moeten waarschijnlijk veel te veel doen in de korte tijd die hen gegeven wordt”, zei ze onlangs tegen Variety.

Het schijnt ook dat de werkomstandigheden voor de VFX-mensen (visual special effects) bij Marvel/Disney+ niet bepaald prettig zijn volgens sommige medewerkers. Het trammelant bij Disney+ is niet nieuw. Het begon met CGI-artist Dhruv Govil, die op Twitter een bericht achterliet.

Tatiana Maslany geprezen op Rotte Tomatoes

Toch hebben we goede hoop dat de Marvel-serie succesvol wordt. “She-Hulk: Attorney at Law is exact wat het wilde zijn: een leuke show die er niet voor terugdeinst om dingen vanuit het standpunt van een vrouw te tonen. Ook al is het een Hulk”, schrijft Lisette Lanuza Sáenz van CBR.

Uiteraard zijn er ook puntjes van kritiek. “Een slordige serie, vooral in een franchise zo groot als de MCU”, schrijft Grace Randolph van Beyond The Trailer. “Maar Tatiana Maslany is om van te genieten en draagt de hele show.”

“Ik betwijfel of She-Hulk had gewerkt met een andere actrice. Maslany heeft precies de juiste combinatie van slimheid en stoutmoedigheid, waardoor Jennifer Walters sterk is, maar ook erg sympathiek.”

Lees ook de eerste reacties op social media.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.