Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 7 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Topmodel van 91 maakt indruk met naaktshoot in Amerikaans blad

Topmodel Carmen Dell’Orefice heeft klaarblijkelijk het elixer voor ‘eeuwige schoonheid’ ontdekt, want je kunt haast niet geloven dat deze vrouw 91 jaar oud is. En ook achter de geraniums zitten, is niet voor haar weggelegd. Het supermodel staat namelijk op de cover van een groot Amerikaans blad en ging voor de fotoshoot ook uit de kleren.

Voor het blad New You Magazine, verschijnt Dell’Orefice op de voorpagina en verder in het tijdschrift heeft het topmodel minder kleding aan. Haar blootfoto is overigens wel heel discreet. Dell’Orefice deed de fotoshoot samen met het 69-jarige model Beverly Johnson.

Maar hoe blijf je er op zo’n leeftijd er nog zo goed uitzien? Daar heeft Dell’Orefice zo haar verklaring voor. Wist je overigens dat we volgens onderzoek op ons zestigste het meest tevreden zijn met ons lichaam en op ons 82ste het meest gelukkig zijn?

Topmodel Carmen Dell’Orefice op 91-jarige leeftijd nog naakt in tijdschrift

„Mensen moeten voor zichzelf zorgen en van zichzelf houden”, vertelt ze in een interview met het blad. „Om je schoonheid te behouden, moet je hetzelfde doen als bij een baby. Die moet je ook verzorgen en voeden met liefde.”

Het topmodel heeft inmiddels een flinke carrière op haar naam staan. De afgelopen decennia liep zij modeshows en deed zij photoshoots voor de grootste modehuizen. In 1947 verscheen Dell’Orefice voor het eerst op de Vogue-cover. Het supermodel was destijds nog maar vijftien jaar oud, wat lange tijd een unicum was. Overigens schreef ook Johnson geschiedenis. Zij was het eerste zwarte model dat ooit op de cover van Vogue verscheen.

Nog niet met pensioen

Maar haar leeftijd van 91 jaar betekent voor Dell’Orefice nog geen pensioen. Ze werkt nog steeds voor beautymerk Sephora, modeketens H&M en Missoni, waarvoor ze ook nog modeshows loopt.

Overigens verscheen er een tijdje geleden een foto van Dell’Orefice in bikini op Instagram. En daaruit zou je toch ook niet concluderen dat deze vrouw 91 jaar is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.