Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 4 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Iedereen heeft dezelfde klacht over House of the Dragon

Opnieuw een klacht over House of the Dragon. De nieuwste aflevering van de Game of Thrones-prequel al gezien? Wij nog niet, maar er zijn andere kijkers die hun ongenegen uiten. “Veel te donker, ik zit gewoon een uur naar mezelf te kijken.”

Fans van de serie hielden de duimen niet stil op Twitter om te klagen over de verschrikkelijke belichting in de zevende aflevering.

Het leek wel een déjà-vu (of net niet?). Het was gelukkig nog niet zó erg als in Game of Thrones. Toen de white walkers eindelijk aan de poorten van Winterfell stonden voor de langverwachte epische strijd om het voortbestaan van Westeros, hadden de makers er niets beters op gevonden om een uur lang het licht uit te doen. De verontwaardiging op social media destijds was (terecht) groot.

Je kan zeggen wat je wil over Family Guy, maar niet dat ze de spijker hier niet op de kop slaan:

House of the Dragon te donker

Ook gisteren trokken fans massaal naar Twitter, vooral om over één langdurige scène een publiekelijk klacht in te dienen.

We willen zo weinig mogelijk verklappen over de inhoud van de aflevering, behalve dat het plot nog een versnelling hoger is geschakeld en lijkt op te bouwen naar een bloederige climax. Alleen jammer van deze “creatieve” beslissing.

In de linkerafbeelding zie je hoe het origineel opgenomen is, bij daglicht dus. Dat gebeurt wel vaker bij grote producties, voornamelijk omdat er overdag betere belichting is en er tijdens het monteren nog veel aangepast kan worden. Bij nachtopnames is er minder creatieve flexibiliteit.

De afbeelding rechts is het uiteindelijke resultaat op je scherm (en dat is als je een goede TV in huis hebt). Opnieuw iets dat tijdens de montagefase verkeerd gelopen is. Tip voor de mensen die de aflevering nog niet -of slecht- gezien hebben: ga naar de scherminstellingen op je televisie en verhoog de helderheid. En doe ook maar voor de zekerheid je gordijnen dicht.

Publiekelijke klacht over House of the Dragon op Twitter

Over naar enkele klachten op Twitter van fans die zich blindgestaard hebben. In tegenstelling tot de kleuren in de vorige aflevering, spat het sarcasme er hier vanaf.

Je kan anders ook gewoon aan jezelf werken tijdens de aflevering. Elk nadeel heb z’n voordeel.

De fans hierboven kunnen er ergens nog om lachen maar er zijn er ook met minder gevoel voor humor:

En deze House of the Dragon-fans hadden al eerder het licht (niet) gezien:

Bovendien hadden de social media managers van HBO blijkbaar geen zin om overuren te draaien. Of het antwoord op de klachten lag al bij de hand natuurlijk.  CopyPasteDone. Tijd om uit te klokken en zelf naar House of the Dragon te kijken!

Traditie Game of Thrones in ere houden

Het is niet de eerste keer dat House of the Dragon een traditie in ere houdt van zijn populaire voorganger Game of Thrones. Ook CGI-blunders zijn de twee series niet vreemd. En heb je de parodie met Kim Targashian al gezien? Meet the Targashians!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.