Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

House of the Dragon houdt Game of Thrones-traditie in ere met CGI-blunder

Lang heeft het niet geduurd, want in de derde aflevering van House of the Dragon was het al prijs. Op social media wordt kostelijk de draak gestoken met een visuele CGI-blunder die doet terugdenken aan het befaamde Starbucks-moment in Game of Thrones.

Al zijn tradities er om in ere te houden, we kunnen ons niet voorstellen dat de bonzen van HBO heel blij waren met de CGI-fout. Hoe dan ook zal er iemand van de crew een slapeloze nacht hebben beleefd zondag. Maar laten we eerst even beginnen bij het begin.

House of the Dragon visuele CGI blunder
Viserys Targaryen (Afbeelding: HBO Max)

De CGI blunders van Game of Thrones

Dat het laatste seizoen van de populaire fantasy-reeks uitdraaide op een sisser is voor niemand nog nieuws. Maar herinner je nog dat er tot tweemaal toe een kemel van een fout over het hoofd werd gezien tijdens de montage-fase van de serie? In aflevering vier van seizoen acht leek het alsof Daenerys Targaryen een kleine pitstop had gemaakt bij Starbucks alvorens King’s Landing plat te branden (zo lekker is die koffie inderdaad niet). En in de daaropvolgende aflevering kreeg Jaime Lannister een wel heel opvallende helpende hand. Ook bij House of the Dragon was er duidelijk…

(N)iets aan de hand in House of the Dragon

Afgelopen zondag ging de derde aflevering van de Game of Thrones-prequel in première, en opnieuw ging het dus mis. In de vorige aflevering zagen we hoe koning Viserys vanwege een mysterieuze ziekte beroep moest doen op de maesters in de hoop twee van zijn vingers te redden. Helaas werd aan het begin van derde aflevering duidelijk dat de behandeling niet het gewenste effect had. Resultaat: amputatie. Of toch niet?

Normaal gezien draagt acteur Paddy Considine een green-screen handschoen. Dat maakt het voor visual artists mogelijk om de vingers later in post-productie weg te werken. Helaas moet daar iets zijn misgelopen. Een klein doch betreurenswaardig foutje. Maar goed, het alternatief – vingers amputeren – is ook uit den boze. Anders zou method acting wel heel ver gaan.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.