Starbucks-koffiebeker gespot in Game of Thrones seizoen 8

Er worden miljoenen kapot gesmeten om de serie Game of Thrones te produceren. Seizoen 8 zou een budget hebben van 13 miljoen euro per aflevering. En toch heeft er iemand behoorlijk lopen falen. Of is dit een smerig staaltje product placement? Feit is in ieder geval dat er een take away koffie is gespot in Game of Thrones. Is er dan echt een Starbucks in Winterfell?

We waarschuwen je voor een heel klein SPOILERTJE.

Starbucks-koffiebeker in Game of Thrones

We wisten dat er veel wijn en bier werd gedronken in Game of Thrones en sporadisch ook een koffie of thee. De hoorns, kelken en ijzeren mokken kennen we, maar nieuw voor ons is toch echt de Starbucks-koffiebeker. Deze werd gespot door oplettende kijkers en het vuurtje is nu natuurlijk aan op social media.

starbucks, koffiebeker, game of thrones, seizoen 8, koffie

Het gaat om een scène in episode 4 van Game of Thrones seizoen 8, die afgelopen nacht is uitgekomen. In de scène zijn Tormund Giantsbane en Jon Snow met elkaar aan het dollen, terwijl Daenerys Targaryen zit toe te kijken. Tormund Giantsbane heeft een enorme hoorn met drank in zijn handen, Jon Snow zit even zonder drankje en bij wie de Starbucks-koffiebeker hoort is onduidelijk. Maar hij staat er. En Daenerys Targaryen doet alsof haar neus bloedt.

Reacties op social media

Op social media zijn er grofweg twee kampen in te delen. Het ene kamp denkt dat de Starbucks-koffiebeker van iemand van de crew was, die hem per ongeluk heeft laten staan. Het andere kamp vreest een smerig staaltje product placement. Wijn denken dat het een ongelukje is, maar slordig is het wel. Er zijn in ieder geval ook vermakelijke reactiesop social media. Hoe zou het eruit zien om de volledige naam van Daenerys Targaryen op de Starbucks-koffiebeker te schrijven, vraagt een van de vele reageerders op Twitter zich af. “Zou het een cappuccino of een ijskoffie zijn”, roept een ander. Dat wordt goed opletten als je episode 4 van seizoen 8 gaat kijken. Een greep uit de reacties.

Ozan on Twitter

GOT “The coffee is dark and full of sugar.

Jim Corbridge on Twitter

GOT Good to see despite all the battles raging around Winter fell. They’ve still got time to make and drink Coffee! ?

Ira Madison III on Twitter

Daenerys Stormborn of House Targaryen, the First of Her Name, Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains, and Drinker of Pumpkin Spice

Mum thats a bad word! on Twitter

Even the mother of dragons needs a good coffee if she is to take back the iron throne ?‍♀️ #GoT

Nog niet begonnen met Game of Thrones seizoen 8? Lees hier alles wat je moet weten om klaar te zijn voor het laatste seizoen van deze geniale serie. Waar we nog aan toevoegen: kijk niet raar op als je een Starbucks-koffiebeker ziet.

Reageer op artikel:
Starbucks-koffiebeker gespot in Game of Thrones seizoen 8
Sluiten