Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zeldzaam Netflix-label op erotische Marilyn Monroe-film met Ana de Armas

De aankomende Netflix-film over Marilyn Monroe, gespeeld door Ana de Armas, krijgt een zeldzame NC-17 Rating. Dit label plakt de streamingdienst op Blonde in verband met de grote hoeveelheid seksueel getinte content.

De Spaans-Cubaanse actrice Ana de Armas is de laatste jaren behoorlijk doorgebroken in Hollywood. Het grote publiek leerde haar kennen via War Dogs (2016) en Blade Runner 2049 (2017), maar naast Daniel Craig steeg ze pas echt tot grote hoogtes. Niet alleen als bondgirl in No Time To Die (2021), maar ook in Knives Out (2019), waarvan dit jaar een tweede deel uitkomt.

Ana de Armas speelt Marilyn Monroe in Blonde

Nu komt daar dus een iconische rol bij, waarvoor veel actrices een moord zouden plegen. Ana de Armas gaat Marilyn Monroe spelen in de aankomend Netflix-film Blonde.

De film is voor Netflix gemaakt door Andrew Dominik, onder meer bekend van de serie Mindhunter en film Killing Them Softly. Een van de producers is Brad Pitt. Met Blonde hebben ze een arthouse-film gemaakt, die Netflix aanvankelijk toch echt wat te pikant vond.

Netflix-film met zeldzame NC-17 Rating

Eerder werd Blonde, gebaseerd op het gelijknamige boek, al uitgesteld wegens een ‘te pornografisch‘ karakter. Inmiddels is de film her en der wat bijgeschaafd, maar Motion Picture Association heeft de biopic deze week wel officieel een NC-17 Rating gegeven. Lees hier wat dat label inhoudt. Komt er kort gezegd op neer dat de film voor 17 jaar en ouder is vanwege erotische content.

Netflix heeft vóór Blonde wel vaker films met een NC-17 Rating in het assortiment gehad, maar die waren van andere studio’s. Blue is the Warmest Color (2013) is een voorbeeld. De biopic waarin Marilyn Monroe wordt gespeeld door Ana de Armas, is de eerste film van Netflix zelf met het waarschuwingslabel. De biopic gaat later dit jaar in première op de streamingdienst, een exacte datum is nog niet bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.