Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk onthult masterplan: mensheid distantiëren van gif der aarde

Tesla-baas Elon Musk werkt aan zijn derde ‘masterplan’. Het doel is om de mensheid onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen, het vergif der aarde.

“De belangrijkste Tesla-onderwerpen zullen worden geschaald naar extreme grootte, wat nodig is om de mensheid te distantiëren van fossiele brandstoffen”, aldus de Tesla-CEO op Twitter na een vraag van Doctor Jack. Ook kunstmatige intelligentie en ‘secties van SpaceX, Tesla en The Boring Company’ maken onderdeel uit van het masterplan.

Alweer zijn derde ‘masterplan’

In de tweet richting Elon Musk wordt gesproken over het derde masterplan. In 2006 kwam de Tesla-baas met zijn eerste plan: een dure elektrische sportwagen bouwen. Dit plan slaagde met de elektrische Roadster.

Elon Musk, Tesla, Master Plan
De eerste Tesla: de Roadster. (Afbeelding: Wheelsage)

Met het geld van de roadster zou hij een meer betaalbare familiewagen ontwikkelen, vervolgens zou er dan een nog goedkopere auto op de markt komen. Ook dit plan werd werkelijkheid met de Model S en Model 3.

Tweede plan Elon Musk minder succesvol

Het tweede masterplan van Elon Musk was een stuk minder succesvol. In 2016 zei hij dat zijn auto’s grotendeels autonoom gingen rijden, er zouden (bestel)bussen en pick-ups komen en hij zette in op het delen van technische specificaties van elektrische auto’s.

Elon Musk tipt: ‘Investeer hierin bij hoge inflatie’

Ook wilde Elon Musk een Solar Roof creëren, waarmee Tesla-eigenaren hun auto op kunnen laden met groene stroom. Veel van deze plannen hebben het maar deels gehaald.

Nu zegt de Tesla-CEO dus bezig te zijn met het derde masterplan. Dat de fabrikant met dit plan op wil schalen naar extreme grootte, is geen verrassing. Inmiddels heeft de Amerikaanse EV-producent al zes fabrieken, waaronder een Gigafactory in Duitsland.

Tesla Bots

Naast opschalen is Tesla ook bezig met nieuwe projecten. Zo zei Elon Musk vorig jaar zich te richten op een heuse robot, die intern de naam Optimus draagt. De ‘Bot’ is 1,72 meter lang, weegt 57 kilogram en krijg een scherm als gezicht. Of de robot uiteindelijk ook een rol speelt in het derde masterplan behoort, moet nog blijken. Feit is dat AI in ieder geval een grote rol speelt in de toekomst van zijn bedrijven.

Elon Musk slaat weer toe: Tesla komt met humanoïde robots
🤖 (Afbeelding: Tesla)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.