Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 25 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things seizoen 4 wordt langer dan ooit

Het nieuwe seizoen van Stranger Things wordt langer dan verwacht, zeggen producenten en schrijvers de Duffer-broers. Er wordt, naar eigen zeggen door Ross Duffer, alle tijd uitgetrokken voor de nieuwe verhaallijn en daar is per aflevering meer ruimte voor nodig dan gewoonlijk.

Hoewel Stranger Things met nog twee seizoenen te gaan op het einde raakt, gaan de schrijvers Matt en Ross Duffer wel plankgas op de serie. Ze stellen zelfs dat dit het langste seizoen ooit gaat worden en richten zich juist op de horrorkant van de verhaallijn. Wellicht speelt het voornaamste gedeelte zich dus af in de macabere upside down.

Nieuw seizoen langer dan ooit

Voormalige afleveringen van de serie tikten ongeveer 50 minuten aan, maar volgens de Duffs wordt die tijdgrens flink overschreden. De kans is groot dat elke aflevering een uur of langer duurt. Of de serie nog steeds dezelfde schattige en nostalgische impact heeft valt te bezien nu alle acteurs toch een flink stuk ouder zijn geworden.

Er wordt ook op gehint dat Elevens (Millie Bobby Brown) broers en zusjes langskomen. Welke rol zij spelen is nog niet duidelijk, maar zusje Eight verscheen ook al in seizoen 2.

De kans bestaat ook dat tijdreizen ineens een introductie maakt. Op welke wijze? We hebben geen idee. Maar dat een verrassing staat te wachten is wel duidelijk. Lees hier de drie theorieën van de gebroken klok in de trailer.

Uitmelken van Stranger Things

In een interview heeft regisseur en producer Shawn Levy aangegeven de Netflix-serie niet te willen uitmelken. Zelf noemt hij het ‘focus’ en ‘helderheid’ op het plan, dat geschreven is door de Duffer-broers, die Stranger Things hebben verzonnen. “We hebben nooit gewild de verhaallijn van de broers te rekken en te strekken”, aldus Levy. “Onze focus is altijd geweest op wat zij voor zich zagen en wilden vertellen. We willen niet blijven plakken om na hun uiteindelijke visie nog verder te gaan.”

Stranger Things is verreweg een van de meest succesvolle series die Netflix ooit heeft uitgebracht. Met tientallen miljoenen mensen die de serie hebben gekeken, kijkt iedereen uit naar het volgende seizoen dat op 27 mei van start gaat. Geniet ervan zolang het kan, omdat producent Shawn Levy al heeft aangegeven de stekker eruit te trekken.

Nieuwe foto’s

En passant deelde Netflix ook nieuwe foto’s van seizoen 4.
stranger things seizoen 4, lang

stranger things seizoen 4, lang
stranger things seizoen 4, lang
stranger things seizoen 4, lang
stranger things seizoen 4, lang
stranger things seizoen 4, lang
stranger things seizoen 4, lang
stranger things seizoen 4, lang
netflix
(Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.