Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 6 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze bodyweight-workout van Chris Hemsworth kun je thuis nadoen

Blijf je achter met je goede voornemens? Grijp een nieuwe kans en doe vandaag nog deze workout van Chris Hemsworth. Je hebt er bijna niets voor nodig, alleen je eigen lichaamsgewicht en behoorlijk wat doorzettingsvermogen. Zo train je als Thor! Nou ja, met een beetje fantasie dan.

De sportscholen zijn op dit moment nog gesloten en dat is balen, maar geen excuus om op de bank te blijven zitten. Je hebt namelijk geen sportschool en zware gewichten nodig om fit te worden. Met je eigen lichaamsgewicht kom je al een heel eind. Deze bodyweight-workout van Chris Hemsworth zorgt gegarandeerd voor zweet op je voorhoofd.

Acteurs worden getraind om snel in spiermassa aan te komen voor een film, om vervolgens in no time 15 kilo af te vallen voor een andere rol (zoals Chris Hemsworth zelf ooit deed). Wat jouw doel ook is, van deze workout krijg je het flink warm.

De bodyweight workout van Chris Hemsworth

Onderstaande oefeningen voer je AMRAP uit in 40 seconden. AMRAP staat voor As Many Reps As Possible. Oftewel: je doet de oefening zo vaak als je kan in 40 seconden. Na een oefening neem je 20 seconden rust, en maak je je klaar voor de volgende oefening. Herhaal onderstaand schema, pak een minuut rust, en doe vervolgens alle oefeningen nogmaals. Als je het goed doet, ben je met 21 minuten klaar.

Lees ook: Zijn burpees goed voor je? Een cardioloog en trainer leggen uit

Verschijnt er een groot vraagteken boven je hoofd bij de termen als ‘flutter kicks’ en ‘butterfly sit-ups’? Chris Hemsworth is de moeilijkste niet: in een van zijn nieuwste Instagram video’s doet hij de hele workout voor. Je bekijkt ‘m hieronder.

We deelden al eerder een workout van Chris Hemsworth. Deze HIIT-workout gebruikte de acteur om fit te worden voor zijn rol in Extraction 2. Liever iets anders proberen? Ga voor de workout van Tom Holland voor zijn rol als Spider-Man, of train met je lichaamsgewicht zoals Daniel Craig.

6 transformaties van Marvel-sterren die hoop bieden voor mannen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.