Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 3 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

De workout van Chris Hemsworth voor zijn rol in Extraction 2

Voor elke filmrol een ander fysiek en dus ook een andere workout. Chris Hemsworth kan dat als de beste. Voor Extraction 2 gooide hij zijn hele trainingsschema om en jij kunt deze training thuis ook doen.

Het lag in de lijn der verwachting dat Netflix met Extraction 2 zou komen. De brute actiefilm met Chris Hemsworth in de hoofdrol staat glansrijk bovenaan in het lijstje best bekeken Netflix Originals ooit. Een korte trailer voor de sequel is hier al te bekijken.

‘Klaar voor het vervolg van Extraction’

Binnenkort gaan de opnames voor deze vervolgfilm van start, en dat betekent dat er weer flink getraind moet worden om in shape te komen voor de lange draaidagen en intensieve vechtscènes. “Klaar voor het vervolg van Extraction op Netflix”, laat Chris Hemsworth op Instagram weten. “Ik verruil zware krachttraining voor veel meer lichaamsgewicht trainingen, met bewegingen gericht op behendigheid, kracht en snelheid.”

Deze nieuwe manier van trainen zorgt er niet alleen voor dat Chris Hemsworth tijdens de opnames van Extraction 2 belachelijk fit is, maar ook dat hij een betere conditie heeft en waar mogelijk nog droger wordt. Wel fijn voor de acteur: door de rol van Tyler Rake hoeft hij (gelukkig) geen 15 kilo af te vallen, zoals hij al eens moest doen.

Zo zorgt Avengers held Chris Hemsworth ervoor dat hij super fit is

De workout van Chris Hemsworth voor Extraction 2

Net zo trainen als Chris Hemsworth? In dezelfde Instagram-post deelt hij naast wat indrukwekkende video’s ook precies zijn training, zodat jij het thuis ook eens kunt proberen. We waarschuwen alvast: het is een high intensity workout die je gaat voelen.

  • 3 minuten boxen(cardio)
  • 50 Squats (lower body)
  • 40 Sit tThrus (voor mobiliteit)
  • 5 verschillende buikspieroefeningen, 20 reps per oefening (check de onderstaande video voor welke oefeningen dat precies zijn)
  • 25 Push-ups (upper body)

Nadat je deze oefeningen achter elkaar en zonder rustmoment hebt uitgevoerd, mag je twee minuten rust nemen. In totaal herhaal je het hele circuit vier keer. Zoals Chris Hemsworth al zei: “Geef deze kleine workout een kans en laat de longen schreeuwen om genade!”

Tips van de personal trainer van Chris Hemsworth

Chris Hemsworth werkt al een tijdje met personal trainer Da Rulk. In een eerder artikel deelden we vier trainigswijsheden van Da Rulk, waar onder andere ook het advies “train op mobiliteit” naar voren kwam. Check ook de workout van Tom Holland voor Spider-Man: No Way Home.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.