Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 19 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De workout van Tom Holland voor Spider-Man: ‘Ergste training ooit’

Naast uren trainen in de sportschool, zijn er meerdere alternatieve methodes om spieren te laten groeien. Zo ook voor Tom Holland, die er voor zijn rol in Spider-Man: No Way Home een wel heel bijzondere manier van trainen op nahield.

Aan Graham Norton vertelt hij wat hij het vervelendste gedeelte vond van zijn training voor zijn rol als Spider-Man. Of in zijn eigen woorden: “Het ergste wat ik ooit heb gedaan.”

De EMS-training van Spider-Man

“Heb je ooit gehoord van EMS training?” Die vraag stelde Tom Holland een paar weken geleden aan Graham Norton. Tom Holland was een aantal weken geleden te zien in een aflevering van de populaire Britse talkshow The Graham Norton Show, en daar kwam onder meer de voorbereiding voor zijn rol als Spider-Man in de nieuwe film Spider-Man: No Way Home aan bod.

Bij EMS training wordt er getraind met elektrische impulsen. De afkorting EMS staat voor Electrical Muscle Stimulation (elektrische spierstimulatie). Het is een alternatieve trainingsmethode waarbij gebruik wordt gemaakt van elektrodes in een pak, op de armen en op de benen.

Buikspieren van staal met deze plank-variatie van Spider-Man

Met deze elektrodes krijg je verschillende schokjes, waardoor je spieren gestimuleerd worden. Je kunt hierdoor in een relatief korte tijd jouw lichaam in shape brengen.

Yoga met elektrodes

Tom Holland legt het op zijn eigen manier uit. “Je draagt een zwart pak, en ze plakken verschillende elektrodes op je. Vervolgens doe je een soort yogales, terwijl je geëlektrocuteerd wordt. Het is verschrikkelijk”, aldus de Spider-Man acteur. “Je kunt echt niet bewegen, deze methode laat elk deel van je lichaam trillen en het is verschrikkelijk”, lacht hij vervolgens. “Het is heel leuk en het werkt, maar het is tegelijkertijd het ergste wat ik ooit heb gedaan.”

Het fragment waarin Tom Holland deze manier van trainen uitlegt, is hieronder te zien. Daarin vertelt hij ook dat hij deze methode niet alleen gebruikte zoals het hoort, maar ook om een vriend mee te plagen.

No Way Home binnenkort in de bioscoop

Of deze trainingsmethode veel effect gehad heeft, kun je binnenkort zelf zien op het witte doek. Spider-Man: No Way Home wordt in december 2021 in de bioscopen verwacht. Wel kunnen we inmiddels gelukkig de trailer van de Marvel-film bekijken.

Hello Peter… Marvel dropt eerste trailer Spider-Man: No Way Home

EMS-training is ook in Nederland te doen. Een full body workout duurt vaak maar 20 minuten. Zoek op Google en gij zult vinden.

The Graham Norton Show

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.