Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 18 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze mixers geven jouw cocktails een professionele smaak

London Essence gebruikt de kennis van parfumdestillatie om de beste botanische mixdrankjes te maken die perfect zijn afgestemd om te combineren met mooie spirits. Ook kun je ze puur drinken voor alcoholvrije food-pairings.

Je hebt cocktails en je hebt cocktails. Als je doorgaans een goedkope spirit in huis haalt en je er een mixer bij gooit met een sterke (kunstmatige) smaak om de sterke drank te maskeren, is het een idee om eens te proeven wat het verschil is met betere smaken. Het is zonde als je dure spirits schenkt om die te combineren met mindere mixdranken die niet zijn samengesteld uit natuurlijke maar chemische smaken.

De mixers van London Essence maken je cocktail af
De betere cocktailmakers werken graag met London Essence. (Afbeelding: London Essence)

Andere merken zoals Royal Club en Schweppes zijn frisdranken met kunstmatige smaakjes. De laatste jaren hebben we merken als Fever Tree, Thomas Henry en Fentimans op zien komen. Hierdoor kregen we al betere smaken en voor dagelijks gebruik zijn deze prima en lekker.

De mixers van London Essence

Maar de overtreffende trap en het enige merk dat gebruik maakt van gedestilleerde essences, is toch London Essence. Meer dan de helft van de cocktailbars uit de wereldwijde top 50 beste bars werkt daarom ook met deze mixers.

De mixers van London Essence maken je cocktail af
Een groot aantal botanicals wordt zorgvuldig geselecteerd (Afbeelding: London Essence)

“London Essence gebruikt authentieke distillatietechnieken en creëert daarmee een reeks zorgvuldig gekalibreerde mixers met een eigentijds randje die elegant, licht en laag in calorieën zijn. De tonics, soda’s en gingers van London Essence zijn veelzijdig in gebruik en makkelijk met elke spirit – alcoholvrij of niet – te combineren”, aldus de producent tegen Manners.

Caloriearme cocktails

In de mixers van London Essence zitten minder calorieën, doordat ze bij het destilleren alleen de natuurlijke suikers uit het fruit gebruiken en geen suikers (en ook geen suikervervangers) toevoegen. Doordat het minder zoet is, hoef je in je cocktails niet op de standaard-manieren hiervoor te compenseren. Dit opent de deur voor nieuwe smaakcombinaties en signature-cocktails. Vandaar dat de betere makers van cocktails graag met London Essence werken.

De mixers van London Essence maken je cocktails af
(Afbeelding: London Essence)

Proeven doe je bij de betere restaurants en cocktailbars, maar je kan de verschillende tonics, sodas en gingers natuurlijk ook gewoon in huis halen. London Essence is nu (online) verkrijgbaar bij Gall Gall, Mitra, PicNic, Crisp, Una Más en verschillende zelfstandige speciaalzaken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.