Pim Jansen
Pim Jansen Gezondheid 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe Chris Hemsworth in no-time 15 kilo verloor na Thor

Afvallen en aankomen is voor acteurs part of the job. Zo ken je Chris Hemsworth als de gespierde Thor, maar ook als de uitgehongerde Owen Chase in The Heart of the Sea. Daarvoor raakte hij in no-time 15 kilo kwijt met een extreem dieet.

Terwijl Thor: The Dark World (2013) net in de bioscoop verscheen, begon Chris Hemsworth met de opnames van The Heart of the Sea. “Ik moest behoorlijk afvallen en dat was extra moeilijk vanwege het lichaam dat ik had gekweekt voor mijn rol als Thor”, blikt de Australische acteur terug in een interview met ScreenCrush.

Het dieet van Chris Hemsworth voor The Heart of the Sea

In The Heart of the Sea speelt Chris Hemsworth de rol van Owen Wilson, de eerste officieer van de walvisjager Essex, die in 1819 uitvaart. Als het schip wordt aangevallen door een gigantische potvis, bevinden de schipbreukelingen zich meer dan 1.900 kilometer van het dichtstbijzijnde land af en de weinige overlevenden bereiken pas na 90 dagen Zuid-Amerika. “We konden niet even een maand weg om af te vallen, maar moesten het in korte tijd doen op de set”, zegt de acteur in een interview met Daily Mail.

Omdat Chris Hemsworth de film begint als sterke officier en eindigt als uitgehongerde schipbreukeling, was er voor de rol van Owen Chase een absurd dieet nodig dat niet aan te raden is. “Een tijd lang bestond mijn dagelijkse dieet uit een gekookt ei, wat crackers en selderij. Dan gaat het afvallen ineens heel snel. Goed voor de rol, slecht voor het humeur en fysieke conditie. Ik herinner me dat 90 procent van de gesprekken onder de cast in die tijd ging over ons favoriete voedsel.”

Na het afvallen direct weer terug naar Thor

Chris Hemsworth was niet zo uitgemergeld als Christian Bale voor diens rol in The Machinist. Maar het contrast met het lichaam van zijn rol als Thor was immens. Het afvallen maakte dan ook snel weer plaats voor aankomen en spieren kweken, te weten dat er verschillende Marvel-films met Thor op het punt stonden om opgenomen te worden.

“Om terug te gaan naar het lichaam van Thor was voor mij een stuk makkelijker. Simpelweg keihard trainen en veel eten naar binnen werken. Constant kipfilet met rijst eieren eten kan ook saai zijn, maar je wordt tenminste gevoed”, aldus Chris Hemsworth. Check zijn workout en twee pro-tips waarmee je alles uit je training haalt.

Afvallen in Hollywood

Een andere wandelende jojo in Hollywood is Jonah Hill, die een paar simpele tips heeft voor mensen die willen afvallen. Lees hier hoe hij voor zijn rollen kilo’s verliest.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.