Sander van den Berg
Sander van den Berg Gezondheid 17 feb 2019

2 pro-tips van superheld Chris Hemsworth waarmee je alles uit je training haalt

Hij is een vader van drie, een internationaal befaamd acteur en eigenaar van een beestachtig lichaam. Het is moeilijk om niet van de 35-jarige Chris Hemsworth te houden. Bij Manners houden we ervan om lessen te halen uit dit soort fijne heren en die lessen delen we vervolgens met alle plezier weer met jou.

Voor sommigen blijft het bouwen van een lichaam wat de goedkeuring krijgt van heel Asgard een haast onmogelijke taak. Maar wat nou als we je vertellen dat het niet zo hoeft te zijn? De ster van Avengers zweert bijvoorbeeld bij twee bedrieglijk simpele fitness-hacks om energiek en fit te blijven. Chris zit momenteel misschien wel in de beste vorm van zijn leven, dus het kan geen kwaad om deze tips in je eigen leven te implementeren.

Het mooiste van alles? Onderstaande tips zorgen ervoor dat jij helemaal het mannetje kan zijn in de gym, terwijl ze niets met de sportschool te maken hebben.

IJskoud douchen

De eerste stap is echt voor iedereen te doen. Je moet er even zin in hebben, maar Thor is de laatste tijd nogal van het koud douchen. Die man die onlangs de opnames van het vierde en laatste deel van de Avengers heeft afgerond, zegt hierover: “Het is net als koud water therapie, zoals Wim Hoff doet. Hij is echt interessant trouwens.”

Inderdaad, het gaat over de Nederlandse Wim Hoff. Deze ‘extremofiel’ leeft graag onder extrema omstandigheden, maar de wetenschap geeft hem (en Hemsworth) gelijk. De voordelen kunnen namelijk enorm zijn. Van een versterkt immuunsysteem tot een verbeterde mentale gezondheid. Van een beter bewustzijn tot gewichtsverlies, het is allemaal een feitelijke bijkomstigheid. En Chris Hemsworth is een groot fan.

“Ik was eens in New York en ik had ik zo’n enorme jetlag… ik nam toen een koude douches, echt het water leek we bevroren. Het was ongelooflijk. Ik voelde me meteen wakker, was meteen opgefrist en de adrenaline gierde door het lijf. Het leert je ook hoe je dieper kunt ademen en goed ademt en dat is iets waar ik tijdens het trainen heel veel aan heb. ”

En dat is niet alles. Volgens onderzoek kan ijzig water worden gebruikt om depressies te behandelen en je wordt er aanzienlijk productiever van gedurende de dag. Hierdoor heb je bijvoorbeeld de puf om ‘s avonds nog de gym in te duiken om even flink te trainen. Niet slecht voor zo’n simpele hack.

Intermittent fasting

Koud douchen is niet het enige waar de Marvel held bij zweert. Net zoals collega’s en Marvel-alumni Hugh Jackman, Terry Crews en Benedict Cumberbatch is Hemsworth fan van intermittent fasting. Dit is een fitnesstrend die iedereen waar we laatst al over schreven en wereldwijd gevold wordt. Van de Hollywood-elite tot bro-science bodybuilders… iedereen is ouderwets aan het vasten.

“Ik doe nu veel aan intermittent fasting en dan eet ik tussen 12:00 en 20:00. Ik heb gemerkt dat mijn energiegehalte drastisch is toegenomen. Als je eenmaal over de schok van de eerste twee weken heen bent, gaat je lichaam in een heel ander bewustzijn. Ik merkte dat ik minder calorieën at, maar geen honger had.”

Voor wat het waard is, zijn experts nog niet unaniem over de voordelen van intermittent fasting. Onderzoek heeft aangetoond dat het de bloedsuikerspiegel kan verbeteren en het risico op hartaandoeningen en kanker kan verlagen. Sommige studies hebben echter een verband aangetoond tussen intermittent fasting en een verhoogd risico op diabetes.

Voor meer energie tijdens het trainen

Voor Hemsworth lijkt het er in ieder geval op dat zijn inzet beloond wordt. Waar zijn fysiek waarschijnlijk het resultaat is de combinatie van functionele training met slimmere dieet-hacks zoals intermittent fasting. “Er is veel bewijs en onderzoek rond dergelijke diëten, van het stimuleren van het immuunsysteem tot meer energie en een beter bewustzijn… ik merkte zelf dat ik de afgelopen paar maanden echt een positieve verandering zag. Wat er uiteindelijk allemaal voor zorgt dat ik harder kan knallen in de gym.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Men's Health UK

Reageer op artikel:
2 pro-tips van superheld Chris Hemsworth waarmee je alles uit je training haalt
Sluiten