Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu beschikbaar: LEGO dropt eerbetoon aan iconische Adidas-sneaker

Adidas en LEGO komen na meerdere echte sneakers nu met een exemplaar van LEGO. Maak kennis met de 10282 Adidas Superstar.

LEGO zit niet alleen in de levensgrote sportwagens en de werkende piano’s. Het bedrijf slaat ook geregeld de handen ineen met kledingmerken zoals Adidas.

LEGO 10282 Adidas Superstar

Een merk dat we in de eerste plaats kennen door de sneakers. Die kans grijpt de speelgoedfabrikant aan voor een zojuist onthulde set, de LEGO 10282 Adidas Superstar.

Het gaat om een sneaker, gemaakt van LEGO. Niet op kleinere schaal, maar op ware grootte. Het perfecte stukje kunst voor in de boekenkast van elke sneakerhead dus.

De Adidas Superstar bestaat uit 731 steentjes. In plaats van toch wat goedkoper ogende stickers hebben de ontwerpers gekozen voor bedrukte steentjes. Denk aan een steentje met het Adidas-logo erop, maar ook de lijnen aan de voorkant en de Superstar-belettering zijn er op geprint. Geen gepriegel met stickertjes.

LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
👟 (Afbeelding: LEGO)

Blauwe schoenendoos

Leuk detail: veters op een mooie manier nabouwen is praktisch onmogelijk, dus je krijgt er ‘echte’ witte veters bij. Een zwart bordje, inclusief een standaard, zorgt ervoor dat je de witte sneaker op museum-achtige wijze neer kunt zetten.

De set wordt naar je opgestuurd in een blauwe schoenendoos, om het plaatje af te maken. Daarop vind je de iconische strepen van de Duitse schoenenboer, maar ook het logo van de Deense speelgoedfabrikant.

LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
👟 (Afbeelding: LEGO)

Vriendelijk prijskaartje

Waarschijnlijk is alleen al dat stukje karton al heel wat waard, als we kijken naar hoe vorige exclusieve LEGO.com-sets in waarde stegen. Dat is namelijk precies wat de 10282 Adidas Superstar is: een set die je vanaf nu tot 1 september enkel via LEGO zelf aan kunt schaffen. Je krijgt er zelfs een kleiner sneakertje bij!

Ondanks het exclusieve karakter kost de LEGO 10282 Adidas Superstar slechts 89,99 euro, dankzij het beperkte aantal steentjes. Vanaf september kunnen ook andere winkels, waaronder je lokale speelgoedboer, de Superstar in hun schappen leggen.

Echte sneakers!

Ben je als LEGO-fan toch meer van de echte sneakers? Dan hebben we goed nieuws voor je: als onderdeel van een meerjarige samenwerking heeft Adidas al meerdere LEGO-sneakers uitgebracht. Geen plastic exemplaren dus, maar schoenen die je echt kunt dragen.

LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
👟 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
👟 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
👟 (Afbeelding: LEGO)
LEGO 10282 Adidas Superstar. sneaker
👟 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.