Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Roberto Mancini’s stijl: het pak en horloge van de Italiaanse bondscoach

Roberto Mancini is de meest stijlvolle bondscoach tijdens het EK 2021. Maar wat voor pak draagt hij? En welk horloge heeft de 56-jarige Italiaan om zijn pols hangen?

De stijlen van de bondscoaches tijdens het EK 2021 zijn behoorlijk uiteenlopend. Luis Enrique loopt erbij als een biodynamische boer, Vladimir Petkovic als een stoïcijnse kluisbewaarder en de Italiaanse assistent Alberigo Evani als een koelbloedig maffia-lid uit The Godfather.

De stijl van Roberto Mancini

Dames zullen vooral in het katzwijm vallen bij Roberto Mancini. De 56-jarige Italiaan heeft het lichaam van een surfer en de manen van een halfgod. Niemand slaat zijn jasje zo nonchalant over zijn schouders als de bondscoach van Italië. Geen bondscoach op het EK 2021 kan ook maar enigszins tippen aan zijn handgebaren. Zelfs zijn trainingspak lijkt op maat te zijn gesneden.

Pak van Giorgio Armani

De stijl van de Italiaanse bondscoach heeft, net als het vertoonde spel van de Italianen, de harten van menig voetballiefhebber gestolen. Het grijze jasje en witte shirt, de donkerblauwe pantalon en de das met de subtiele tricolore. Wat is dat toch voor pak dat Roberto Mancini zo perfect om het lijf gegoten zit?

roberto mancini, stijl, pak, armani, bondscoach italë, ek 2021
Roberto Mancini in gesprek met een van zijn assistenten Gianluca Vialli, met wie hij ooit samenspeelde bij Sampdoria (Afbeelding: AFP)

De gemiddelde Italiaan zou nog niet dood gevonden willen worden in een pak dat niet in Italië is ontworpen. Het pak van Roberto Mancini en de rest van de staf is dan ook van Giorgio Armani. En dat geldt ook voor de schoenen. Het grijze jasje is een ode aan de pakken die de Italiaanse stafleden droegen tijdens het door Italië gewonnen WK in 1982. De stijlvolle bondscoach Enzo Bearzot wisselde tijdens dat toernooi donkerblauwe pantalons af met grijze. De das was destijds eveneens donkerblauw.

stijl roberto mancini
De Italiaanse bondscoach Enzo Bearzot tijdens het WK 1982 (Afbeelding: FIFA)

Horloge van Richard Mille

Het horloge dat de bondscoach van Italië draagt tijdens het EK 2021 is duurder dan alle pakken en schoenen van de complete Italiaanse staf bij elkaar. Roberto Mancini heeft een Richard Mille RM 11-04 om zijn pols hangen van een slordige 210.000 euro.

pak, roberto mancini, stijl, giorgio armani, horloge, Richard mille, bondscoach italie, ek 2021
Hadden wij maar zo’n bondscoach! (Afbeelding: Getty)
Richard Mille RM 11-04, horloge, pak, armani, roberto mancini, bondscoach, italie, ek 2021
(Afbeelding: Richard Mille)

Het horloge is in tegenstelling tot het pak niet Italiaans, maar Zwitsers. Richard Mille is een relatief nieuw horlogemerk dat veel sporters sponsort, waaronder deze tourrenners. De RM 11-04 beschikt over veel 18K witgoud, titanium en keramiek. De flyback-chronograafwijzer geeft de wedstrijdtijd weer op basis van twee helften van 45 minuten en tot 15 minuten blessuretijd. Ook kan de flyback-functie opnieuw worden geactiveerd, zodat het horloge de verlenging van twee keer 15 minuten met een blessuretijd tot 5 minuten blessuretijd weergeeft. Lees alle technische specificaties van het horloge hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.