Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 16 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: New Balance 1906L Loafer ‘Metallic Silver’

De sneakers van de dag zien eruit als loafers, maar dan van het materiaal van je dagelijkse sportstyle-schoenen. Check de hoogst opmerkelijke en misschien wel stijlvolle New Balance 1906L. Ja, we staan er nog een beetje ambivalent in.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een recent uitgekomen paar uitlichten. Vandaag dus een paar loafers dan wel bordeelsluipers in sneakerstijl. Hiermee maak je pas echt een fashion-statement.

De loafers maakten hun debuut tijdens de Fall/Winter 2024-modeshow van Junya Watanabe. Persoonlijk dachten we dat die speciaal waren ontworpen voor de show, maar dit is geen grap. De bordeelsluipers komen er echt.

‘New Balance 1906L Loafer ‘Metallic Silver’

De basis van de sneakers is uiteraard de New Balance 1906, die we onlangs gratis weggaven. Voornamelijk gemaakt van mesh en leer, zoals je gewend bent. De L staat voor loafers en de rest spreekt voor zich. Het resultaat is een paar instappers zoals we die nog nooit eerder zagen, en gedurende het schrijven beginnen we er steeds meer van te houden.

New Balance 1906L Loafers nieuwe sneakers metallic silver
(Afbeelding: New Balance)
New Balance 1906L Loafers nieuwe sneakers
(Afbeelding: New Balance)

Er was al een groene editie van de New Balance 1906L, nu is de ‘Metallic Silver’ onthuld. En in deze kleur kunnen de loafers wel eens hardlopers worden, in figuurlijke zin welteverstaan. Een exacte datum van release is nog niet bekend, maar het is duidelijk dat ze in 2024 uitkomen via de officiële website van New Balance.

Sneakers van gisteren: Adidas Saba x Inter Miami FC

Van loafers naar ‘s werelds populairste sneakers van dit moment, die je nu in Messi-stijl kunt kopen. Check de nieuwe Adidas Samba x Inter Miami FC.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.