Externe bijdrage
Externe bijdrage Partner 15 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Drie heerlijke parfums voor het voorjaar van 2024

Het voorjaar komt eraan. En dat betekent niet alleen dat je je luchtige jas uit de kast mag halen: het is ook tijd voor een frisser parfum dan in de koude maanden! Het juiste geurtje voor de lente is echter niet altijd even makkelijk te vinden.

In dit artikel geven we daarom handige tips en suggesties voor heerlijke luchtjes waarmee je het voorjaar inluidt.

Letten op de noten

Het kiezen van een passend geurtje voor de lente doe je door goed op de noten te letten. Dit zijn de verschillende laagjes in een parfum of eau de toilette. Er wordt onderscheid gemaakt tussen topnoten, hartnoten en basisnoten.

Topnoten zijn de lichtste geuren die het snelst vervliegen. Wanneer de topnoten vervagen, ruik je voornamelijk de hartnoten. Dit is de kern van een parfum. De basisnoten, die vaak het langst blijven hangen, accentueren de hartnoten.

Welke geurtjes passen bij de lente?

Zoals al eerder benoemd, passen frisse luchtjes erg goed bij het voorjaar. Maar waar herken je zo’n luchtje aan?

Topnoten

De topnoten van een typisch lentegeurtje bevatten vaak citrusvruchten, zoals bergamot en grapefruit.

Ook andere fruitsoorten zoals groene appel geven een frisse toets. Deze noot zie je terug in populaire heren parfums, zoals Hugo Boss Men.

Hartnoten

Populaire hartnoten voor frisse luchtjes zijn bloemen zoals jasmijn en neroli, maar ook specerijen zoals rozemarijn en peper. Deze heerlijke noten ruik je bijvoorbeeld in de eau de toilette van Dolce & Gabbana: Light Blue Pour Homme.

Basisnoten

Basisnoten bestaan vaak uit houtachtige geuren zoals cederhout en sandelhout. Ook grassoorten zoals vetiver geven de basis van je parfum een frisse opkikker. Accenten zoals sandelhout en vetiver merk je al snel op in Calvin Klein Eternity Homme. Deze eau de toilette voor heren is daarom ook op en top geschikt voor de lente!

Hoe zorg ik dat mijn parfum blijft hangen?

Wil je dat jouw nieuwe parfum zo lang mogelijk blijft hangen? Hier zijn verschillende trucjes voor. De plek waar je het geurtje op aanbrengt is bijvoorbeeld erg belangrijk. De warmste plekken zijn het best: je polsen, achter je oren en in je nek.

Daarnaast is een droge huid geen goede basis om je luchtje op aan te brengen. Je parfum of eau de toilette blijft een stuk beter zitten op gehydrateerde huid! Breng daarom vaseline of bodylotion aan op de plekken waar je je geurtje opspuit. Zo blijf je de hele dag heerlijk fris naar je parfum ruiken.

Begin de lente goed

Het voorjaar inluiden doe je met een heerlijk geurtje. Verwen jezelf met een van de bovenstaande suggesties en geniet van de verfrissende noten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.