Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 2 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Het peperdure horloge dat Mathieu van der Poel nog niet heeft

Hoe deze Tour de France ook gaat eindigen, de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel is een held. Zonder enige vorm van ontzag staat hij in zijn gele trui tussen de ervaren rotten en titelkandidaten. Het enige verschil: hij heeft nog niet dat peperdure horloge van Richard Mille om zijn pols.

Waar een normaal mens vol zenuwen aan zijn eerste Tour de France begint, lijkt het alsof debutant Mathieu van der Poel (26) al jarenlang onderdeel uitmaakt van het circus. Hij ouwehoert met sterren als Roglic, Pogacar en Alaphilippe, eist de gele trui op, draagt die alsof het de normaalste zaak van de wereld is en werkt zich ook nog eens uit de naad voor zijn ploeggenoten.

Het ontbreekt Mathieu van der Poel nog aan één ding

Voor een etappe oogt Mathieu van der Poel doorgaans uiterst ontspannen. Afgelopen woensdag stond hij voor vertrek tussen Julian Alaphilippe, die tijdens de Tour de France van 2020 zo lang in het geel reed, en de winnaar van vorig jaar Tadej Pogacar. De lichaamstaal van de Nederlander in het geel was duidelijk: ik hoor bij de grote meneren. Ook werd er een dolletje vastgelegd door de camera van NOS. “Ik heb alleen nog niet zo’n horloge”, hoorde je de Nederlandse wielrenner, mountainbiker en veldrijder zeggen.

richard mille, horloge, mathieu van der poel, pogacar, juan alaphilipe, tour de france
Mathieu van der Poel wijst naar de horloges van Julian Alaphilippe (l) en Tadej Pogacar (r) (Afbeelding: AFP)

Daarbij wees Mathieu van der Poel naar de peperdure klokjes van Pogacar en Alaphilippe. Duidelijk, de Nederlandse geletruidrager wil ook zo’n horloge. In dit soort grapjes zit immers altijd wel iets van waarheid verscholen. Maar wat dragen al die wielrenners eigenlijk om hun pols?

Peperduur horloge van Richard Mille

Dat het om een Richard Mille gaat is duidelijk, en zo te zien is het de RM 67-02, die Alaphilippe ook tijdens de Tour de France van 2020 droeg.

RM 67-02, ruchard mille, horloge, mathieu van der poel, RM 67-02, tour de france
De RM 67-02 van Julian Alaphilippe (Afbeelding: Richard Mille)

Dit peperdure horloge heeft een geschatte waarde van 141.000 euro, en dan snap je de interesse van Mathieu van der Poel wel. Het is een automatisch opwindbaar CRMA 7-uurwerk met een gangreserve van circa 50 uren. De platine (basisplaat) en bruggen zijn gemaakt van titanium klasse 5, de rotor van koolstof TPT en witgoud. Deze details vormen slechts het topje van de ijsberg aan topmateriaal. Check hier alle specificaties van de Richard Mille RM 67-02.

Geen onbekende in de Tour de France

Richard Mille is al langer verbonden met de Tour de France en andere sporten. Zo rijdt naast Pogacar en Alaphilippe ook Mark Cavendish met een RM 67-02 (of vergelijkbaar model) om zijn pols. En als je goed oplet, vind je er wel meer in het peloton, allemaal weer met een bandje in een andere kleur. Ook sporters buiten het wielrennen worden gesponsord door de Zwitserse horlogebouwer, waaronder autocoureur Fernando Alonso en tennisser Alexander Zverev.

Julian Alaphilippe, mark cavendish, mathieu van der poel, horloge, richard mille, tour de france
(Afbeelding: instagram.com/markcavendish)

Het lijkt dan ook een kwestie van tijd totdat Mathieu van der Poel ook dit peperdure horloge aangeboden krijgt van Richard Mille. Misschien alvast een exemplaar met een gouden bandje, voor de Olympische Spelen in Tokio?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.