Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nike onthult nieuwe handsfree-sneakers voor Olympische Spelen

Met de Glide FlyEase introduceert Nike een nieuwe versie van de onlangs gelanceerde handsfree-sneakers. De schoenen maken onderdeel uit van het outfit dat Amerikaanse atleten dragen tijdens de medaille-ceremonies op de Olympische Spelen in Tokio.

Eerder las ja al over het voorgaande model, de Go FlyEase. We hebben het nog niet met eigen ogen gezien, maar deze sneakers hebben geen veters en je kunt erin stappen zonder je handen te gebruiken. Met een soort elastische rubberen band worden twee scharnierende delen van de schoen bij elkaar gehouden. De schoenen zijn niet alleen voor luie schoenliefhebbers gemaakt, maar vooral voor mensen met een lichamelijke beperking. Hier zie je hoe je de Nike Go FlyEase instapt.

Nike Glide FlyEase-sneakers voor Team USA

Het model Nike Glide FlyEase is een evolutie van zijn voorganger. In plaats van de ‘bistabiele scharnier’ van die schoen heeft het nieuwe model een flexibele hiel. Volgens Nike stap je erin zonder je handen te gebruiken en klikt de hiel weer op zijn plaats, terwijl een elastisch koord over de voet gaat voor een goede pasvorm. De schoenen zijn voor meer dan 50 procent gemaakt van gerecyclede materialen.

Nike Glide FlyEase, team usa, handsfree sneakers, olympische spelen
(Afbeelding: Nike)

De voorloper van de Nike Glide FlyEase-sneakers kreeg lovende reviews, maar toch kon het Amerikaanse sportmerk ook rekenen op de nodige kritiek. Dat had te maken met de beperkte oplage na de lancering, waardoor het moeilijk was om de schoenen te bemachtigen voor mensen die juist dit soort gemak nodig hebben. Nike zegt tegen The Verge dat het nieuwe model, dat binnenkort voor 120 dollar op de markt verschijnt, makkelijker en breder verkrijgbaar is.

In het ondergoed van Kim Kardashian naar de Olympische Spelen

Naast Nike heeft Team USA ook een verrassende sponsor tijdens de Olympische Spelen. Zo worden de vrouwelijke Amerikaanse atletes gekleed door Kim Kardashian, met haar ondergoed van Skims. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.