Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Nike onthult revolutionaire handsfree sneakers: Go FlyEase

Ben jij zo iemand die te lui is om veters los te maken en je schoenen altijd uittrapt? Dan heeft Nike nu wat voor jou. Met Go FlyEase brengt het merk de eerste handsfree sneakers op de markt.

De sneakers hebben geen veters en je stapt erin zonder je handen te gebruiken. Met een soort elastische rubberen band worden twee scharnierende delen van de schoen bij elkaar gehouden. Geniaal.

Handsfree sneakers, maar niet zonder reden

De schoenen zijn niet alleen voor de luie schoenliefhebbers gemaakt, maar vooral voor mensen met een lichamelijke beperking. Hieronder zie je hoe je de Nike Go FlyEase instapt.

“Normaal gezien kost het aantrekken van mijn sneakers veel tijd. Met de Nike Go FlyEase kan ik gewoon mijn voet erin steken en ben ik good to go“, zegt paralympisch kampioen rolstoelschermen Beatrice Vio.

Geen bacteriën via de Nike Go FlyEase

Naast een uitkomst voor mensen met een beperking, zijn de sneakers ook hygiënisch. Je hoeft de Nike Go FlyEase immers niet aan te raken als je ze aan- of uittrekt. Prima pandemiestappers, dus.

Nike, handsfree, sneaker, Go FlyEase
(Afbeelding: Nike)

De handsfree sneakers zijn als het ware in tweeën gesplitste schoenen. Ze worden met een rubberen elastische band bij elkaar gehouden. Geen hogere wiskunde zou je denken, maar niets blijkt minder waar. Omdat de band niet opnieuw aan te trekken is (zoals bij veters) en de schoen toch strak moet blijven zitten, is er voor een materiaal gekozen dat wel terugveert, maar zo min mogelijk oprekt.

Goed betaalbaar

Het ontwerpen van de handsfree sneakers had behoorlijk wat voeten in aarde, maar desalniettemin is Nike Go FlyEase aantrekkelijk geprijsd. Voor een bescheiden 120 dollar (ongeveer 100 euro) heb je de schoenen al in huis. Nike Members met een lidmaatschap bij de website of app kunnen de stappers vanaf 14 februari bestellen. Een jaar later komt de schoen pas op de markt voor non-members.

👟 Check hier de vetste sneakers en nieuwe releases die deze week uitkwamen!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.