Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man 3: Tom Holland belooft meest ambitieuze superheldenfilm ooit

Spider-Man 3 belooft een bijzondere film te gaan worden. Samen met WandaVision en de nieuwe Doctor Strange duikt Marvel’s nieuwe film het multiverse in, met alle gekkigheid van dien. Spideys uit andere universums, bizarre werkelijkheden en een excuus voor de makers om helemaal los te gaan.

Alles kan immers, met het excuus: “Ja, dat is een alternatief universum.” Opeens krijgen de films de vrijheid die Marvel’s comics typeert. Veelbelovend dus, mits men de touwtjes strak in handen houdt. Maar goed, Marvel Studios-baas Kevin Feige heeft bewezen dat hij dat als geen ander kan.

Spider-Man 3 en Tom Holland

Tom Holland heeft er in ieder geval zin in. Hij heeft tijdens een interview met Variety de fans flink opgehypt. Volgens hem wordt Spider-Man 3 namelijk de meest ambitieuze losse superheldenfilm. Ooit. Met losstaand bedoelt hij dat team-ups zoals The Avengers niet meetellen. Avengers: Endgame verslaan gaat dus niet lukken, maar Holland legt de lat desalniettemin erg hoog:

“Ik kan zeggen dat het de meest ambitieuze op zichzelf staande superheldenfilm die ooit is gemaakt wordt. Je gaat zitten, leest het script en ziet wat ze proberen te doen, en het lukt ze nog ook. Het is echt indrukwekkend. Ik heb nog nooit een op zichzelf staande film gezien van dit kaliber. En ik ben gewoon, weet je, nogmaals, die gelukkige little shit die toevallig Spider-Man erin mag spelen. We hebben nog een hoop te filmen (…). Ik ben net zo opgewonden als iedereen om het te zien, laat staan om er deel van uit te maken,” aldus Tom Holland.

Nostalgische achtbaanrit

Naar verluidt komt Spidey in de film andere versies van Peter Parker tegen, zoals Andrew Garfield en Tobey Maguire. Hetzelfde geldt voor Kirsten Dunst als Mary Jane Watson, en bad guys als Electro (Jamie Foxx) en Alfred Molina (Doctor Octopus). Een nostalgische achtbaanrit dus.

Kevin Feige, de architect achter het Marvel Cinematic Universe, hintte er onlangs al naar wat de impact van WandaVision en het multiverse op Spider-Man 3 en Doctor Strange in the Multiverse of Madness gaat zijn:

“De grootste aanwijzing is de titel van de tweede Doctor Strange-film. Dat is de grootste aanwijzing van waar het Multiverse of Madness ons naartoe brengt en hoe we dat gaan verkennen. Het is onwerkelijk voor mij dat we het hebben over een Spider-Man 3. Ik werkte vele jaren geleden aan een film genaamd Spider-Man 3, geregisseerd door de heer Sam Raimi! Wij noemen het Homecoming 3.”

Release

Spider-Man 3 staat op de planning voor 17 december 2021, als de huidige pandemie het toelaat. De regie is in handen van Jon Watts, die ook de Fantastic Four terug mag gaan brengen voor Marvel. Over WandaVision gesproken, die serie komt gepaard met een grote verrassing:

WandaVision-actrice bevestigt cameo à la The Mandalorian

Variety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.