Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 11 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man-regisseur brengt Fantastic Four terug naar Marvel

Het was natuurlijk onvermijdelijk, maar toch bleef het nieuws lang uit: Fantastic Four komt naar het Marvel Cinematic Universe (MCU).

20th Century Fox had de filmrechten voor de Marvel-superhelden de afgelopen decennia in handen, met zeer wisselende resultaten. De meest recente film uit 2015 was niet alleen een belabberde flop maar ook nog eens een traumatische ervaring voor aanstormend talent Josh Trank, het wonderkind dat de regie in handen kreeg, maar ook voor de cast.

Fantastic Four

Die film werd ook haastig gemaakt, puur om de filmrechten te kunnen behouden. Als Fox namelijk een bepaald aanal jaren er niks mee deed, dan zouden de rechten weer terug naar Marvel gaan. Het ironische wil dat Marvel die filmrechten nu alsnog in handen heeft gekregen. Sterker nog, heel 20th Century Fox, na de overname van vorig jaar.

De Fantastic Four zijn te groot, te iconisch, om niks mee te doen op het witte doek. Fans kregen afgelopen nacht dan ook het nieuws te horen dat de superheldengroep naar het Marvel Cinematic Universe komt. En hoe!

Marvel Cinematic Universe

Marvel Studios-eindbaas Kevin Feige deelde geen details, naast het feit dat Jon Watts de film gaat regisseren. Dat is geweldig nieuws, want Watts was ook verantwoordelijk voor zowel Spider-Man: Homecoming als Spider-Man: Far from Home. Ook regisseert hij de aankomende derde film, waarin Marvel het multiverse-blik opentrekt.

Een solide en bovendien veilige keuze dus, en dat is precies wat Fantastic Four nodig heeft. Een degelijk debuut binnen het Marvel Cinematic Universe zou al fantastisch (heh) zijn na de matige vorige films. Wie de superhelden gaan spelen en voor wanneer de film van Jon Watts op de planning staat, is helaas nog niet bekend.

Droom van fans

Het feit dat de Fantastic Four eindelijk weer deel uit gaan maken van het universum waarin ook Spider-Man rondslingert en Thor rondvliegt, is voor hardcore comics-fans een droom. De Fantastic Four maakten hun debuut in november 1961, en hebben sindsdien altijd een belangrijk deel uitgemaakt van de Marvel-comics.

Pas toen Marvel Studios zelf serieus films ging maken en Fox ook, verdween de superhelden-familie meer naar de achtergrond aan Marvel’s kant. Logisch, je promoot liever de personages waarover je zelf lucratieve films kunt maken dan die van de concurrent. Gelukkig is dat tijdperk nu voorbij. Op naar de toekomst!

Overigens had Disney niet alleen maar goed nieuws te melden. De streamingdienst Disney+ wordt namelijk duurder.

👏Check ook: Disney verrast fans met vijf nieuwe Marvel-series voor Disney+

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.