Disney verrast fans met vijf nieuwe Marvel-series voor Disney+

Disney heeft niet enkel op Star Wars-gebied een kersverse lading aan nieuwe films en series onthuld. Ook het Marvel Cinematic Universe (MCU) wordt een stuk rijker op streamingdienst Disney+.

Nieuwe Marvel-series op Disney+

WandaVision, Loki, Falcon and the Winter Soldier: Marvel-fans heben een hoop om naar uit te kijken op Disney+. Marvel doet daar nog een ambitieuze schep bovenop met een diverse mix aan nieuwe series en casting-nieuws. We zetten het nieuws voor je op een rijtje. Voor elk project geldt: als we geen releasedatum vermelden, dan is die ook nog niet bekend.

Secret Invasion

Samuel L. Jackson is terug als Nick Fury in Secret Invasion. Niet een film, maar een Disney+serie. Toch is het volgens Marvel Studios-genie Kevin Feige het grootste en meest significante crossover-event sinds Civil War in de comics. Dit wordt dus de The Defenders van de Marvel-series van Disney+: een serie waarin alle andere shows samenkomen. Naast Jackson kun je ook rekenen op Ben Mendelsohn, die opnieuw de Skrull Talos zal spelen.

Ironheart

Al langer dan een jaar doen er geruchten de ronde over Ironheart, en nu is de show eindelijk officieel bekendgemaakt. Tijd voor de nieuwe Iron Man! Ironheart volgt namelijk Riri Williams, een jong doch briljant meisje dat haar eigen Iron Man-pak ontwikkelt en daarmee de gedoodverfde opvolger van Tony Stark wordt in het Marvel Cinematic Universe.

Armor Wars

Over opvolgers van Iron Man gesproken: ook Jim Rhodes, AKA War Machine, krijgt zijn eigen serie. Armor Wars gaat over wat er kan gebeuren als de peperdure technologie van Tony Stark in de verkeerde handen beland. Levensgevaarlijk. Met Don Cheadle in de hoofdrol!

I Am Groot

Voor fans van Baby Groot is er ook geweldig nieuws: het schattigste personage uit het Marvel Cinematic Universe krijgt zijn eigen serie op Disney+. I Am Groot bestaat uit korte films waarin een aantal “nieuwe en opmerkelijke”personages worden geïntroduceerd worden.

She-Hulk

Tot slot She-Hulk, een Marvel-serie die al was onthuld. Een tijdje terug dook het nieuws op dat Orphan Black-ster Tatiana Maslany She-Hulk gaat spelen. Iets wat de actrice vervolgens ontkende. Plottwist: Disney heeft dat nieuws nu alsnog officieel gemaakt. Ook Mark Ruffalo is van de partij, evenals Tim Roth als de gruwelijke Abomination, een schurk die je nog kent uit The Incredible Hulk (2008), toen ook vertolkt door Roth.

Marvel’s What If…?

Naast al die nieuwe series onthulde Marvel Studios ook een eerste ambitieuze trailer voor What If…?, waarin Robert Downey Jr. een comeback maakt als Iron Man. Hier lees je daar alles over.

Reageer op artikel:
Disney verrast fans met vijf nieuwe Marvel-series voor Disney+
Sluiten