Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Viaplay 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Exit Olav Mol: ViaPlay onthult twee nieuwe Formule 1-commentatoren

Ruim dertig jaar lang was Olav Mol dé stem van de Formule 1 in Nederland, maar dat is vanaf volgend jaar voorbij. Viaplay, de streamingdienst die de Formule 1 vanaf 2022 uitzendt, heeft ervoor gekozen om de commentator niet over te nemen van Ziggo. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk nemen het stokje over.

Het nieuws dat Olav Mol volgend jaar vervangen wordt door de twee relatief onbekende namen, werd vandaag bekendgemaakt door de Nordic Entertainment Group (NENT). Topman Peter Nørrelund deed dit tijdens een exclusief interview met de Formule 1-website RacingNews365.

ViaPlay vervangt F1-commentator Olav Mol

Dat NENT afscheid neemt van Olav Mol komt toch wel als een verrassing. De bekendste Nederlandse Formule 1-commentator ooit maakte zijn debuut in 1991. Sindsdien zat hij nagenoeg altijd achter de microfoon. Hij overleefde gedurende deze dertig jaar meerdere verhuizingen, maar ditmaal wordt hij dan toch vervangen.

Gratis Formule 1 kijken in 2022: er is nog hoop voor Ziggo-klanten

NENT-topman Peter Nørrelund laat in het interview weten veel respect te hebben voor Olav Mol. Toch is dat niet genoeg om de commentator over te nemen van Ziggo. Volgens Nørrelund heeft NENT een eigen visie op het produceren van de Formule 1, en daarbinnen is blijkbaar geen plek meer voor Olav Mol.

Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk

Zo is NENT er zeker van dat Formule 1 zich uitstekend leent voor duo-commentaar. Olav Mol heeft wel eens iemand naast zich gehad, maar dat was vaak van korte duur. NENT heeft er daarom voor gekozen om op zoek te gaan naar een compleet nieuw duo. Hierbij zijn ze uiteindelijk uitgekomen bij Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Eerstgenoemde wordt hoofdcommentator. Oud-coureur Heemskerk zal hem gaan aanvullen.

Dit betalen Formule 1-fans in 2022 voor een ViaPlay-abonnement

NENT is langzaamaan bezig om afscheid te nemen van de complete Ziggo inboedel. Eerder werd bekend dat ook Rob Kamphues niet mee gaat naar ViaPlay. Hij wordt vervangen door Amber Brantsen die je kunt kennen van het NOS Journaal en de F1 Podcast van de NOS.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.