Pim Jansen
Pim Jansen Reizen 2 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Thailand richt zijn pijlen op Bitcoin-miljardairs met ‘cryptoerisme’

Thailand staat, helaas, bekend om sekstoerisme. Maar het prachtige land lijkt het over een andere boeg te gooien en richt de pijlen ook op Bitcoin-toerisme.

De toerismesector in Thailand ligt op z’n gat. De boosdoener is uiteraard corona. Om de sector een flinke impuls te geven, probeert het paradijselijke land vermogende Bitcoin-bezitters te verleiden. De ‘Tourism Authority of Thailand’ en de regelgevers van het land zijn een samenwerking aangegaan met lokale crypto-bedrijven en beurzen. Dit verbond moet ervoor zorgen dat toeristen reizen kunnen boeken met digitale valuta. Op deze manier wil Thailand vermogende bezitters van cryptocurrencies naar het land lokken en een deel van de verloren toerisme-inkomsten terugverdienen. Het land miste namelijk zo’n 80 miljard aan toerisme-inkomsten door corona.

Reisgemak voor crypto-bezitters

Volgens een Bloomberg-rapport gaat de ‘Tourism Authority of Thailand’ zich richten op Bitcoin-miljonairs. De Thaise gouverneur Yuthasak Supasorn zegt hierover dat “mensen die rijk zijn geworden door digitale munten, deze moeten kunnen inzetten zonder ze te hoeven inwisselen of geconfronteerd te worden met overheidsbelastingen”. Het land wil op termijn de mogelijkheid bieden complete reizen te boeken met Bitcoin en andere digitale valuta’s. Op deze manier besparen reizigers een hoop geld uit door bijvoorbeeld geen wisselkoerskosten te betalen.

De toerismesector in Thailand werkt samen met regelgevers en lokale crypto-bedrijven en beurzen om de weg vrij te maken voor deze plannen. Toch zal het nog wel even duren; net als veel andere landen beschouwt Thailand Bitcoin, laat staan andere crypto, momenteel niet als wettig betaalmiddel. Volgens Yuthasak wil de staatsautoriteit voor toerisme in ieder geval een basis leggen voor meer adoptie en toepasbaarheid van digitale valuta tegen de tijd dat we weer wereldwijd kunnen reizen op een normale manier.

Wat is Bitcoin-toerisme precies?

Bitcoin-toerisme (of breder genomen crypto-toerisme) is een vorm van reizen die betaald wordt met digitale valuta. Niet alleen voor de reis zelf, maar ook voor het verblijf, eten en bijvoorbeeld een rol wc-papier.

Thailand is niet het eerste land dat heil ziet in Bitcoin-toerisme. Een aantal reisorganisaties in de Australische regio Queensland biedt al langer de mogelijkheid om vakantiepakketten te betalen met crypto. Zo ervaar je het wonderschone Great Barrier Reef puur met middelen vanuit de wallet. Bitcoin-toeristen kunnen riftochten, surflessen en milieureizen bekostigen met behulp van digitale valuta.

Wettig betaalmiddel in El Salvador

El Salvador ging nog een stapje verder dan Bitcoin-toerisme. In september 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld die Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde. Mochten er meer landen volgen, zou dit Bitcoin-toersime een geweldige impuls kunnen geven.

Bitcoin als wettig betaalmiddel? Deze landen overwegen het

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.