Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Netflix 2 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Nu op Netflix: Oscar-waardige western met Benedict Cumberbatch

De nieuwe Netflix Original The Power of the Dog is nu te streamen. Deze indrukwekkende western, met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol, heeft nu al meerdere prijzen gewonnen. De verwachting is dat dit er alleen nog maar meer gaan worden. Wie weet wel een Oscar.

The Power of the Dog is geen western die draait om bandieten, revolvers en bankroven. Deze nieuwe Netflix Original is een dramafilm die zich richt op het zware leven op de prairie. In dit verhaal staan de broers Phil en George Burbank centraal. Zij worden respectievelijk gespeeld door Benedict Cumberbatch (Doctor Strange) en Jesse Plemons (Breaking Bad)

Benedict Cumberbatch als keiharde cowboy

Hoewel ze broers zijn, kunnen ze niet meer van elkaar verschillen. Ze zijn elkaar tegenpolen. George is zachtaardig en leeft volgens de regels. Phil kiest zijn eigen pad en kan enorm wreed zijn. Hoewel ze samen eigenaar zijn van een grote ranch, is het Phil die de dienst uit maakt. De ranch is daardoor een plek waar zwakte niet getolereerd wordt, de gemoderniseerde wereld op afstand wordt gehouden en de sterkste de regels bepaalt.

Voor iemand als George is dit een zware wereld. Zeker wanneer zijn broer erachter komt dat hij in het geheim getrouwd is met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst). Phil kan dit niet accepteren en doet er alles aan om het leven van Rose kapot te maken. Dit doet hij indirect door zijn pijlen te richten op haar zachtaardige zoon Peter. Een liefdevolle jongen die niet gemaakt is voor het zware prairie-leven.

Netflix mag hopen op Oscar-nominaties

Wat volgt is een emotioneel strijd die op prachtige en overtuigende wijze in beeld wordt gebracht. Dat is vooral te danken aan de cast. Met name Benedict Cumberbatch wordt in de eerste reviews geroemd. De manier waarop hij de brute Phil portretteert schijnt van zeer hoog niveau te zijn. Oscar-waardig zelfs.

Netflix mag met The Power of the Dog hopen op Oscar-succes. Niet alleen dankzij Benedict Cumberbatch, maar ook door de film als geheel. De manier waarop het drama in beeld wordt gebracht, de opbouw van het verhaal en de wijze waarop de onderliggende spanning bijna tastbaar gemaakt wordt, is volgens recensenten van hoog niveau.

Nieuw succes voor Jane Campion

The Power of the Dog heeft alle ingrediënten van een Oscar-film. Dat is vooral te danken aan schrijfster en regisseur Jane Campion. De Nieuw-Zeelandse heeft meerdere prachtige films achter haar naam staan. Met The Piano uit 1993 won ze zelfs de Oscar voor beste regisseur. Ook was ze de eerste vrouw die de prestigieuze Palme d’Or won.

Verrassende Nederlandse oorlogsfilm ingezonden voor Oscar

Of er met The Power of the Dog nog een Oscar bij gaat komen, moeten we afwachten. De film heeft er in ieder geval al voor gezorgd dat de prijzenkast van Netflix verder gevuld is. The Power of the Dog viel namelijk al in de prijzen tijdens de het San Sebastián Film Festival, het Toronto Film Festival, het Venice Film Festival en de Hollywood Music in Media Awards.

The Power of the Dog op Netflix

Mocht je deze prachtige drama western zelf willen zien, dan kan dat. The Power of the Dog staat namelijk nu voor je klaar op Netflix. Zit je wat meer te wachten op een actie georiënteerde western? Dan kan dat, want deze black western van Jay-Z met Idris Elba staat ook sinds kort op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.