Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 4 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: de brute western van Jay-Z met Idris Elba

Een van de meest veelbelovende Netflix Originals is nu te zien. Dan hebben we het over The Harder They Fall, een black western van Jeymes Samuel. Een Britse singer-songwriter die optreedt als The Bullits, maar nu zijn eerste stappen zet in Hollywood. En hoe!

Hij heeft namelijk een mooie cast weten te verzamelen. Onder andere Regina King, Idris Elba, Jonathan Majors, LaKeith Stanfield, Zazie Beetz en Delroy Lindo hebben getekend voor een rol in de western.

The Harder They Fall nu op Netflix

De Netflix Original-film volgt Nat Love (Majors), een outlaw die zijn bende weer bijeen roept. Zijn voormalige liefje, Stagecoach Mary (Beetz), Bill Pickett (Edi Gathegi), die bekend staat om zijn korte lontje en Jim Beckwourth (R.J. Cyler), die razendsnel is met zijn revolvers.

Love wil namelijk wraak nemen op zijn aartsvijand, Rufus Buck, gespeeld door Idris Elba. Klein probleem: Buck is net uit de gevangenis gekomen en is opgevangen door zijn posse, bestaande uit Cherokee Bill (Stanfield) en Trudy Smith (King), en die beruchte bende houdt er niet van om te verliezen. Het personage van Majors is overigens gebaseerd op een echte zwarte outlaw.

Jay-Z produceerde de western

Oftewel, tijd voor spectaculaire shootouts, intrige, verraad en een heerlijk western-sausje. Ook goed om te weten: Jay-Z is betrokken als producent en is betrokken bij de bijbehorende soundtrack, met nieuwe originele nummers.

De eerste trailer van The Harder They Fall was al veelbelovend. Het acteertalent spat er vanaf. Bovendien zorgen de lokale opnames in New Mexico direct voor een herkenbaar western-sfeertje, maar met stilistische keuzes die de film direct doen opvallen. En nogmaals: vergeet de soundtrack niet. Die staat vol met prominente zwarte artiesten uit allerlei muziekgenres, waaronder afrobeat-pionier Fela Kuti.

Nu op Netflix

The Harder They Fall is sinds 3 november 2021 te zien op Netflix. Niet de enige nieuwe western met Idris Elba. Check ook Concrete Cowboy.

THE HARDER THEY FALL Netflix western Idris Elba
­čĄá (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.