Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu op Netflix: Concrete Cowboy, de meest veelbelovende film van april

Nieuwe maand, nieuwe Netflix-toppers. Vandaag (2 april) verschijnt Concrete Cowboy, een film die alleen qua stijl bij voorbaat al om van te smullen is. Idris Elba en Caleb McLaughlin (Stranger Things) spelen de hoofdrol in deze western-dramafilm.

De film werd tijdens het Toronto International Film Festival in 2020 voor het eerst vertoond. Het verhaal is gebaseerd op het boek Ghetto Cowboy van Greg Neri.

Concrete Cowboy belicht een onderbelichte cultuur

Als je de Amerikaanse geschiedenis kent, weet je van het bestaan van zwarte cowboys. In de meeste westerns komen ze echter niet voor. De Netflix-film verkent een recentere versie van deze cultuur, de zwarte ‘urban cowboys’ die de afgelopen honderd jaar Noord-Philadelphia hebben bevolkt.

Concrete Cowboy gaat over de 15-jarige Cole (Caleb McLaughlin) uit Detroit, die bij zijn vervreemde vader Harp (Idris Elba) komt te wonen in Philadelphia. Cole is onhandelbaar op school en zijn moeder kan de zorg over hem niet meer aan. In Philadelphia komt de tiener erachter dat zijn vader een urban cowboy is. Harp is een van de leiders van de Fletcher Street Stables-gemeenschap. Hij werkt in stallen, helpt eigenzinnige jongeren en verzorgt paarden, waarvan hij er eentje in huis heeft.

Chemie tussen Idris Elba en Caleb McLaughlin

Het contact met tussen vader en zoon is afstandelijk en stroef. Wel voelt Cole zich steeds meer thuis in een hechte groep jonge zwarte cowboys in Philadelphia. Verwacht van Concrete Cowboy geen western vol actie, maar een gevoelige dramafilm over een unieke cultuur, met een struggelende tienere die daarin centraal staat. Afgaande op de eerste perstrailer, is de chemie tussen beide hoofdrolspelers erg goed. Wat ons betreft de meest veelbelovende film van april.

concrete cowboy, netflix, western, april, nieuw, idris elba
Idris Elba als Harp en Caleb McLaughlin als Cole (Afbeelding: Netflix)

Naast Concrete Cowboy verschijnt er in april nog een enorme rits nieuwe films en series op Netflix. Bekijk hier het overzicht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.