Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Meer centen, betere wagen: dit is de nieuwe auto van Martien Meiland

TV-ster Martien Meiland trakteert zichzelf op een nieuwe auto. “Een Audi A3 cabrio van drie jaar oud”, laat Erica Meiland aan Veronica Magazine weten.

Anderhalve maand geleden stond de oude Mini One Cabrio van de Martien Meiland te koop. Deze advertentie is inmiddels offline en een veel jongere Audi staat nu voor de deur.

De nieuwe auto van Martien Meiland

Wat de specificaties van de cabrio precies zijn valt (nog) niet te achterhalen. In de TV-serie zorgen de makers ervoor dat het daadwerkelijke kenteken niet in beeld komt.

Toch is in de aflevering te zien dat het om een facelift-model van de derde generatie Audi A3 Cabriolet gaat. De Audi is sportief uitgevoerd, met S-line stoelen en een S-line exterieurpakket. Ook beschikt de nieuwe auto van Martien Meiland over stuur- en stoelverwarming en LED-verlichting.

Is de Audi A3 Cabrio écht zo snel?

De A3 wordt in zowel een diesel- als benzinevariant geleverd. Vermoedelijk kiest Martien Meiland, net als bij de Mini Cabrio, voor een benzinemotor. Vanaf 2017 zou de 1.4 liter TFSI niet meer leverbaar zijn en worden vervangen door een 1,5 TFSI met 150 pk en 250 Nm koppel. Maar uiteindelijk zijn er tot 2018 modellen geleverd met de 1.4-liter viercilinder. Als de gillende tv-persoonlijkheid deze motorisering heeft, kan hij hetzelfde vermogen of 115 pk hebben.

Tweedehands Audi A3 aanschaffen? Dit is wat je moet weten

Beide 150-pk motoren trekken de auto van 0 naar 100 kilometer per uur in 8,9 seconden. Met de 115-pk motor sprint de A3 naar de 100 kilometer per uur in 10,6 seconden. Tenminste, als je snel schakelt. De Meilandjes kozen voor een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. De Audi A3 Cabrio (150 pk) heeft een topsnelheid van 222 kilometer per uur, de 1.4-liter rijdt 19 kilometer per uur langzamer.

De nieuwprijs van de cabriolet van Martien Meiland ligt ergens tussen de 38.410 en 44.900 euro, al kost de auto na drie jaar tussen de 27 en 34 duizend euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.